Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Beirut serà la ciutat convidada de la Mercè 2019
  • Una delegació de Barcelona es troba aquesta setmana a la capital libanesa per teixir complicitats institucionals i treballar en el programa de les festes de l’any vinent

 

Beirut serà la ciutat convidada de les Festes de la Mercè 2019. La capital libanesa prendrà així el relleu a Lisboa, ciutat convidada el 2018. Durant els cinc dies que s’allargaran les festes, del 20 del 24 de setembre, Barcelona mostrarà un tast de cultura libanesa, amb diferents espectacles de teatre, dansa, música i projeccions del pujant cinema libanès. Des d’ahir, una delegació de l’Institut de Cultura de Barcelona es troba a Beirut per estrènyer llaços institucionals i poder tancar algunes de les actuacions que després es podran veure en el marc de la Mercè. L’escena cultural i artística de la capital libanesa és molt activa i la fusió i barreja de tradició i contemporaneïtat és un dels trets distintius d’una ciutat amb una singularitat cultural molt potent. Una ciutat on, a l’igual que Barcelona, hi batega una escena independent jove i creativa.

A nivell institucional s’han mantingut diferents reunions. Entre d’altres, amb l’alcalde i amb el governador de Beirut; amb el Ministre de Turisme libanès, i amb l’ambaixador d’Espanya a Líban. En la vessant artística, s’han programat trobades amb els responsables de diferents festivals i centres artístics de Beirut. Entre d’altres, Amani Semaan, director del Festival Beirut & Beyond; Nabil Canaan, director del Centre d’Art Station; Mia Habis, directora artística del festival de dansa BIPOD, i Waël Kodeih, expert de l’escena musical libanesa.

El programa de la Ciutat convidada té per objectiu mostrar l’escena artística contemporània d’una ciutat que comparteix una visió comuna sobre cultura, creativitat i art. Aquest projecte conjunt representa per a la ciutat de Barcelona una excel·lent oportunitat per enfortir els contactes entre les dues ciutats, així com els vincles amb tot el sector creatiu libanès. Beirut és una ciutat que manté llaços i punts de connexió amb Barcelona. Les dues ciutats comparteixen una mateixa història amb la Mediterrània: paisatges, tradicions, costums i fins i tot semblances gastronòmiques. Alhora, totes dues són ciutats amb un esperit molt obert i són punt de trobada de moltes cultures.

És tradició que Barcelona convidi una ciutat del món en el marc de les festes de la Mercè des de l’any 2007. El programa de la Ciutat Convidada pretén mostrar expressions artístiques contemporànies de ciutats amb les quals Barcelona manté o vol mantenir vincles singulars d’amistat i cooperació, i aporta un impacte singular en la programació de la Mercè, impregnant la festa del perfil cultural de les ciutats que hi participen. Des de l’inici d’aquesta iniciativa, han participat en aquest programa: Medellín (2007), Quito (2008), Istanbul (2009), Dakar (2010), San Petersburg (2011), Mont-real (2012), Viena (2013), Estocolm (2014), Buenos Aires (2015), París (2016), Reykjavík (2017) i Lisboa (2018).

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.