Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La Fàbrica en Obert mostra per primer cop les interioritats artístiques de la Fabra i Coats

– Aquest dissabte es podrà veure com treballen els artistes residents en aquesta Fabra i Coats – Fàbrica de Creació de Barcelona i visitar els seus tallers i sales d’assaig

– Visites guiades al recinte, un taller de creació escènica exprés i una nova edició del The Exploding Fest, algunes de les activitats programades

– Fabra i Coats és seu d’una cinquantena de projectes artístics i d’una vintena d’iniciatives culturals de viver, i per les seves instal·lacions han passat artistes com Rosalía, Fermín Muguruza, Mishima o La Veronal

La Fabra i Coats – Fàbrica de Creació de Barcelona se suma aquest dissabte 1 de desembre als actes de celebració de la Festa Major de Sant Andreu amb una jornada de portes obertes que tindrà lloc entre les 11 i les 14 i de 16 a 23 hores. Així, al llarg del dia, tothom qui ho vulgui podrà descobrir de primera mà com treballen els artistes residents i com són els seus tallers, bucs i sales d’assaig. La Fàbrica dona suport a la creació artística i les iniciatives culturals. Actualment, alberga una cinquantena de projectes artístics o una vintena de propostes culturals de viver, i per l’espai han passat noms com els de Rosalía, Fermín Muguruza, Za!, Mishima o la companyia de dansa La Veronal, entre molts d’altres.

Entre les activitats principals, destaquen les dues visites guiades per les instal·lacions (una a les 12 i l’altra a les 17 hores), a través d’un recorregut per racons normalment tancats al públic, tot recordant el passat de l’edifici com a fàbrica de fils i teixits i incidint en tot allò que s’hi està duent a terme actualment. A més, el Centre d’Art Contemporani també s’apunta a la celebració oferint a les 13 hores una visita comentada a càrrec de l’artista Joan Morey a la seva exposició COL·LAPSE. Màquina desitjant, màquina de treball, amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida.

Entre d’altres activitats, també hi haurà un taller d’observació i participació en un procés de creació escènica exprés o una nova edició a partir de les 17:30 hores del festival d’improvisació de música i arts en moviment The Exploding Fest, que organitza la plataforma The Good Good, resident a la Fàbrica de Creació.

Fabra i Coats – Fàbrica de Creació dona suport a la creació artística i compta amb espais de treball per a arts escèniques, música i recerca sonora, arts plàstiques i visuals, creació multimèdia o creació audiovisual. Paral·lelament, la Fabra i Coats acull un ampli programa d’activitats públiques de caràcter artístic i contemporani, que permet convertir la Fàbrica de Creació en un equipament de referència a tota la ciutat, però que manté uns estrets llaços amb Sant Andreu i el seu veïnatge.

Web: http://ajuntament.barcelona.cat/fabraicoats/ca

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.