Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Castell de Montjuïc acull una exposició sobre les protestes del 68 a Europa
  •  Cercant la llibertat: 1968-2018 forma part del projecte europeu In Search of Freedom, representat a Barcelona per l’Observatori Europeu de Memòries de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona (EUROM)
  • El projecte se centra en la comprensió històrica i contemporània de les protestes dels anys 60 i 70 a Europa
  • La comissària de l’exposició i directora del Museu Nacional d’Història Contemporània d’Eslovènia, Kaja Sirok, presentarà l’exposició amb una visita guiada aquest dimarts 27 de novembre a les 12 hores

 

Des de demà dimarts, 27 de novembre, al castell de Montjuïc, es podrà visitar l’exposició Cercant la llibertat: 1968-2018. La mostra forma part del projecte europeu In Search of Freedom i es podrà visitar fins al 31 de març del 2019. La presentació, que tindrà lloc demà dimarts a les 12 hores, consistirà en una visita guiada a càrrec de la comissària de la mostra i directora del Museu d’Història Contemporània d’Eslovènia, Kaja Sirok. L’acompanyarà el director de l’Observatori Europeu de Memòries de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, Jordi Guixé. La realització de l’exposició a Barcelona compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i del programa Europe for Citizens de la Comissió Europea.

Cercant la llibertat: 1968-2018 es proposa ampliar la comprensió històrica i contemporània de les protestes dels anys 60 i 70 a Europa, emfatitzant les particularitats de les lluites viscudes al territori espanyol, a Polònia i a l’antiga Iugoslàvia. El material seleccionat inclou 31 fotografies de fons catalans, espanyols, eslovens i polonesos, a més de reproduccions de diaris, pancartes i un document audiovisual que recull algunes de les manifestacions de l’època en els tres territoris. També en formen part un conjunt de 43 imatges que il·lustren la recerca per la llibertat en l’actualitat i que han estat seleccionades mitjançant un concurs promogut a Instagram en el marc del projecte In Search of Freedom. Els textos de la mostra han estat elaborats a partir d’articles signats pels investigadors Hrvoje Klasić, de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de la Universitat de Zagreb, i Piotr Osęka de l’Institut d’Estudis Polítics de l’Acadèmia Polonesa de Ciències Polítiques, i per la doctora Mary Nash, cap de la Unitat de Recerca en Multiculturalisme i Gènere de la Universitat de Barcelona.

Material gràfic i dossier de premsa disponible en el següent enllaç

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.