Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El projecte de creació comunitària ‘Lluernes d’hivern” s’estrena dins l’Encesa de Llums #RavalKm0

– L’espectacle “Lluernes d’Hivern” forma part del programa #ARTiPART, una iniciativa de l’Institut de Cultura de Barcelona

Demà dissabte, 24 de novembre, a les 19.00 hores, i en el marc de la Festa d’Encesa de Llums del projecte #RavalKm0, s’estrenarà l’espectacle de creació artística comunitària Lluernes d’Hivern. L’acció, protagonitzada per veïns, veïnes, artistes i entitats del barri, s’iniciarà a la plaça Salvador Seguí i continuarà pel carrer Robadors fins arribar als Jardins de Rubió i Lluch, on es desenvoluparà el gruix de l’espectacle.

Aquesta acció forma part del programa de l’Institut de Cultura de Barcelona #ARTiPART de creació artística comunitària als barris, a partir del qual s’han impulsat cinc creacions comunitàries en cinc barris de Barcelona (La Marina, Poblenou, El Raval, Sant Andreu, Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera). #ARTiPART dona visibilitat a realitats diverses dels barris de Barcelona. Per això, fomenta creacions artístiques col·laboratives en les quals veïns i veïnes són acompanyats per professionals de les arts en una recerca que utilitza llenguatges diversos, híbrids i experimentals, que van des de les arts vives fins a les visuals i audiovisuals o les noves tecnologies.

Lluernes d’Hivern parla del Raval a través de la barreja de paraules, moviments, llums, ombres i de la participació del públic. Un espectacle que convida a descobrir els racons dels Jardins de Rubió i Lluch per transformar-lo en un lloc màgic, on les històries quotidianes es fusionen amb personatges i esdeveniments històrics. Lluernes d’Hivern posa en escena un espectacle col·lectiu al voltant de la diversitat cultural del Raval.

Amb aquest espectacle finalitza la primera temporada del programa Art i Part i arranca la segona que es dirigirà a tres nous barris barcelonins: Besos, Poblesec i Gòtic a on els veïnes, veïns i entitats estan convidades a participar.

Partenaires:  Fundació Tot Raval i INCA Catalunya

Artistes emergents: Veïns i veïnes del Raval: Gloria Navarro, Ramon Vendrell, Ana de Blas, Isabela Magdaleno, Fátima Duarte, Sofía Branco, Cristina Otero, Maika Pintó Borasteiro, Judit Galeote Pintó, Cecilia Vietto

Artistes acompanyants: Artistes col·lectiu INCA Catalunya, cia. de teatre d’ombres El Gecko con Botas i Xamfrà Musica i Escena, Curro Claret, Maria Guell i grups de cultura popular i tradicional del barri.

Col·laboradors: La Capella, Escola Massana, Bastoners del Raval, AIPCC, Escola de Músics i JPC, Xamfrà, Música i Escena, Centro Boliviano Catalán, Ass. Diàlegs de Dona, Ass. Capoeira Palmares BCN, Projecte #RavalKm0, La Fàbrica del Sol, Àmbit Prevenció, CCCB, Districte Ciutat Vella, Macba, Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, Servei Estació, entre d’altres.

Web #ARTiPART: barcelona.cat/artipart

Podeu descarregar imatges a: https://eicub.net/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/97d1373c-6dbe-4a38-918a-fc8f0cbdf459

 

 

 


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.