Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’ICUB amplia els ajuts a la creació literària amb les noves Beques Carme Montoriol dirigides a dramaturgs

– Aquestes beques, amb un import total de 12.000€, se sumen a les ja existents Beques Montserrat Roig, i reforcen els ajuts a la creació literària.

– El nom de les beques ret homenatge a la dramaturga, traductora i poeta barcelonina Carme Montoriol (1893-1966), que va estrenar amb èxit diverses obres a Barcelona durant els anys trenta. ​

L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), dins el programa de Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO, posa en marxa les noves beques Carme Montoriol d’ajut a la creació literària teatral. Aquests ajuts se sumen als ja existents, les beques Montserrat Roig, que van néixer l’any 2017, i que arriben enguany a la seva 3a edició. Atesa la important presència d’ escriptors i escriptores de dramatúrgia a les darreres convocatòries d’aquests ajuts, i tenint en compte tant el bon moment que aquest gènere gaudeix a la ciutat, com la manca d’ajuts específics en aquest camp, Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO ha considerat la importància de donar suport de manera específica als dramaturgs a través d’ uns ajuts independents de les Beques Montserrat Roig.

L’ import destinat a aquests ajuts suma un total de 12.000€, que s’ afegeixen als  60.000€ destinats a les Beques Montserrat Roig. En aquest cas, seran un total de 4 les beques que s’ oferiran, i 4 els espais singulars de la ciutat on els guanyadors treballaran durant un període de dos mesos cadascun: Escenari Joan Brossa, la Nau Ivanow, la Sala Beckett i el Teatre Tantarantana, tots ells equipaments teatrals de la xarxa de Fàbriques de Creació.

A partir del 23 de novembre, i fins al 21 de desembre d’aquest any, s’obrirà la convocatòria on s’hi podran presentar tots aquells dramaturgs, que tinguin com a mínim una obra estrenada, i presentin un projecte d’escriptura.

3a edició de les Beques Montserrat d’ajut a la creació literària

Durant les mateixes dates, es podran presentar també les sol·licituds per a la convocatòria de les beques Montserrat Roig d’ajut a la creació literària per al 2019. L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), dins el programa Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO, convoca novament aquestes beques dotades amb un import també de 3.000€ per a cadascun dels 20 autors.

Les Beques Montserrat Roig van néixer amb l’objectiu de reforçar els ajuts directes als creadors literaris. Es tracta de beques adreçades a escriptors que ho facin en català, castellà, anglès o altres llengües, i que hagin publicat, com a mínim, un llibre. Els espais de treball que s’ofereixen en aquesta edició són també, com en les dues darreres convocatòries, equipaments singulars de la ciutat on els autors podran treballar-hi durant un període de dos mesos: MUHBA Vil·la Joana Casa Verdaguer de la Literatura, Museu Picasso, Biblioteca de Catalunya, Reial Acadèmia de Bones Lletres, Arxiu Històric de Barcelona, Castell de Montjuïc, Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, Fundació Joan Miró, Biblioteca de Nou Barris i Biblioteca Francesca Bonnemaison. Els dos períodes de treball que s’estableixen en totes dues convocatòries seran a la primavera i a la tardor.

Trobada amb els autors premiats en la 2a edició

Aquest dimecres 21 de novembre, a les 19.00 hores, a l’Espai Contrabandos (Junta de Comerç, 20) tindrà lloc una xerrada a càrrec dels 10 escriptors premiats en la segona edició del convocatòria de les beques Montserrat Roig del 2018, que han portat a terme el seu projecte literari durant el segon torn comprès entre els mesos de setembre i octubre: Miquel Carandell, Miquel Duran, Jordi Julià, Roser Messa, Albert Mestres, Raquel Taranilla, Marià Veloy, Gemma Casamajó, Gabriel Ventura Juan Vico. L’acte serà moderat per la coordinadora de l’Oficina Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO, Marina Espasa. La sessió pretén incentivar l’intercanvi d’experiències entre els escriptors participants, i donar a conèixer els projectes d’escriptura que han desenvolupat durant la seva estada de treball als diferents espais singulars de la ciutat. La trobada vol servir per posar en contacte els autors amb editors i agents literaris que hi assisteixin.

Més informació a: http://ajuntament.barcelona.cat/ciutatdelaliteratura/ca/beques-descriptura

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.