Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La Barcelona del 1249 al 1714, en un clic
  • L’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona posa a l’abast de la ciutadania un nou recurs digital

 

El proper dilluns, 19 de novembre, a les 12 hores, a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (Santa Llúcia, 1), el comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes, i el director de l’Arxiu Històric, Xavier Tarraubella, presentaran el recurs digital Les Rúbriques de Bruniquer. Una cronologia de Barcelona. A la presentació també hi participaran Marc Hernández, coordinador del projecte; Xavier Cazeneuve, responsable de la gestió de les bases de dades, i Esteve Barandica, cap de programes públics de l’Arxiu.

Amb el recurs digital Les Rúbriques de Bruniquer. Una cronologia de Barcelona, es posa a l’abast de la ciutadania, via internet, el conjunt de disposicions, lleis, privilegis i fets, anotats en dietaris, de la ciutat de Barcelona del període comprés entre 1249 i 1714. Aquestes més de 12.000 rúbriques contenen informacions de caràcter polític, econòmic, urbanístic, social, artístic o cultural, essencials per conèixer i estudiar la història de Barcelona dels segles XIII a XVIII.

Més informació aquí

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.