Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Pisarello presideix la descoberta de la placa del carrer Salomó ben Adret

Demà divendres, 9 de novembre, a les 12 hores, al carrer Salomó ben Adret (alçada placeta Manuel Ribé), el tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello, presideix l’acte de descoberta de la placa del carrer Salomó ben Adret, rabí i jurisconsult, que donarà nom al carrer que fins ara Sant Domènec del Call.

L’acte, que coincideix amb la commemoració de la Kristallnach, comptarà amb la participació de la regidora del Districte de Ciutat Vella, Gala Pin; el comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes, així com diversos representants de les comunitats i entitats jueves.

El canvi de nom, una petició de les comunitats i entitats jueves, permetrà substituir l’homenatge al pogrom de 1391 per l’evocació de qui va ser Rabí de Barcelona durant més de quaranta anys, figura cabdal de la història de la cultura catalana medieval i referent de convivència a la ciutat.

MUHBA-El Call va dedicar una exposició a la figura de Salomó ben Adret, ara fa uns anys. La ciutat de Barcelona comptava, durant l’edat mitjana i fins a l’assalt del call de 1391, que en van marcar la fi, amb la comunitat jueva més gran de Catalunya i de tota la Corona d’Aragó. D’entre els habitants del call barceloní varen sorgir nombroses figures preeminents en àmbits com la teologia, la filosofia, la poesia i fins la càbala, però cap d’ells aconseguí l’anomenada de Salomó ben Adret.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.