Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Centre d’Art Contemporani i MIRA Digital Arts Festival presenten l’exposició ‘THE SEARCH FOR (modern) PLEASURE’

En  el marc de la celebració de la vuitena edició de MIRA Digital Arts Festival, es presenta una proposta expositiva al Centre d’Art Contemporani de Barcelona – Fabra i Coats que es podrà visitar gratuïtament entre el 8 de novembre i el 16 de desembre de 2018.

‘THE SEARCH FOR (modern) PLEASURE’, és una mostra que indaga sobre la noció del plaer dins de l’era digital i s’endinsa en l’art com a catalitzador d’experiències, emocions, sensacions i estímuls que evoquen i promouen una visió hedonista de la condició humana.

L’exposició recull l’obra de diversos artistes i col·lectius internacionals que exploren la metodologia de la creació artística com un procés que depèn de la digitalització i tecnologització de la vida quotidiana i persegueixen, amb mirada crítica, la recerca del plaer visual, sensorial i experiencial.

Hi participen els artistes Brooke Candy, Carlos Sáez, Claire Tolan, Esmay Wagemans, Faith Holland, Field, Filip Custic, Keiken Collective amb Nati Cerutti, Kristen Lepore, María Roy, Marie Munk amb Stine Deja i Virgen María.

 

Cibercultura, erotisme i recerca de valors universals

Claire Tolan, artista i programadora americana, i Kirsten Lepore, directora de cinema i animació, exploren l’ASMR (Resposta Sensorial Meridiana Autònoma), un neologisme que fa referència al fenomen de la cibercultura, i que es caracteritza per experimentar una plaent sensació corporal que provoca calidesa i relaxació, com a resposta a diversos estímuls visuals i auditius.

La rapera i cantant nord-americana Brooke Candy presentarà el seu debut com a directora i la primera pel·lícula en col·laboració amb Pornhub. La pel·lícula porno “I Love you” tracta de l’apoderament, la diversitat i l’alliberament sexual. La peça estarà acompanyada d’imatges de la producció i preses inèdites.

A través de la fotografia, l’edició digital i el disseny escultòric, l’artista multidisciplinari Filip Custic desenvolupa una peça que busca superar el plaer banal per trobar valors universals.

Carlos Sáez presenta una instal·lació d’escultures i maquinària rebutjada, creant objectes propers a la idea de relíquia o tòtem. La idea es basa en conservar i admirar allò que ha complert la seva funció en la història i transformar-lo en objecte de desig.

Virgen María (María Forqué), artista multidisciplinària que realitzarà una sèrie d’aparicions performàtiques amb música en directe durant els tres dies del festival, l’artista de new media establerta a Nova York, Faith Holland, i l’artista i dissenyadora barcelonina Maria Roy, evoquen l’experiència sexual a través de l’erotisme o el posicionament crític de la sexualitat com una vivència explotada pels mitjans digitals i tecnològics.

Les peces de Marie Munk, Stine Deixa i Esmay Wagemans indaguen en la dimensió escultòrica com a estímul de sensacions corporals. Les peces aconsegueixen difuminar la línia entre la ficció representada per la tecnologia AI (Intel·ligència Artificial) i l’autenticitat del cos humà.

L’estudi d’art digital FIELD presenta “Forays: Scan I-IV collection”, per cortesia de Sedition. Quatre peces generades per ordinador, que exploren la forma, els materials, els colors, la mobilitat i com les noves tecnologies poden fusionar la forma abstracta i figurativa, la percepció sensual i les experiències sinestèsiques.

Keiken, AGF HYDRA, George Jasper Stone i Suzannah Pettigrew, en col·laboració amb l’artista sonora Nati Cerutti, presenten una adaptació de la seva conferència performativa “Honey, I’m Data!”, reinterpretant el “plaer digital”. La seva instal·lació de vídeo i so desplega les implicacions de la intel·ligència artificial per a les narratives humanes tradicionals de la realitat, els fets, la ficció i el plaer en una societat tecnocapitalista.

Més informació a: http://ajuntament.barcelona.cat/centredart/ca/content/search-modern-pleasure

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.