En el marc de la celebració de la vuitena edició de MIRA Digital Arts Festival, es presenta una proposta expositiva al Centre d’Art Contemporani de Barcelona – Fabra i Coats que es podrà visitar gratuïtament entre el 8 de novembre i el 16 de desembre de 2018.
‘THE SEARCH FOR (modern) PLEASURE’, és una mostra que indaga sobre la noció del plaer dins de l’era digital i s’endinsa en l’art com a catalitzador d’experiències, emocions, sensacions i estímuls que evoquen i promouen una visió hedonista de la condició humana.
L’exposició recull l’obra de diversos artistes i col·lectius internacionals que exploren la metodologia de la creació artística com un procés que depèn de la digitalització i tecnologització de la vida quotidiana i persegueixen, amb mirada crítica, la recerca del plaer visual, sensorial i experiencial.
Hi participen els artistes Brooke Candy, Carlos Sáez, Claire Tolan, Esmay Wagemans, Faith Holland, Field, Filip Custic, Keiken Collective amb Nati Cerutti, Kristen Lepore, María Roy, Marie Munk amb Stine Deja i Virgen María.
Cibercultura, erotisme i recerca de valors universals
Claire Tolan, artista i programadora americana, i Kirsten Lepore, directora de cinema i animació, exploren l’ASMR (Resposta Sensorial Meridiana Autònoma), un neologisme que fa referència al fenomen de la cibercultura, i que es caracteritza per experimentar una plaent sensació corporal que provoca calidesa i relaxació, com a resposta a diversos estímuls visuals i auditius.
La rapera i cantant nord-americana Brooke Candy presentarà el seu debut com a directora i la primera pel·lícula en col·laboració amb Pornhub. La pel·lícula porno “I Love you” tracta de l’apoderament, la diversitat i l’alliberament sexual. La peça estarà acompanyada d’imatges de la producció i preses inèdites.
A través de la fotografia, l’edició digital i el disseny escultòric, l’artista multidisciplinari Filip Custic desenvolupa una peça que busca superar el plaer banal per trobar valors universals.
Carlos Sáez presenta una instal·lació d’escultures i maquinària rebutjada, creant objectes propers a la idea de relíquia o tòtem. La idea es basa en conservar i admirar allò que ha complert la seva funció en la història i transformar-lo en objecte de desig.
Virgen María (María Forqué), artista multidisciplinària que realitzarà una sèrie d’aparicions performàtiques amb música en directe durant els tres dies del festival, l’artista de new media establerta a Nova York, Faith Holland, i l’artista i dissenyadora barcelonina Maria Roy, evoquen l’experiència sexual a través de l’erotisme o el posicionament crític de la sexualitat com una vivència explotada pels mitjans digitals i tecnològics.
Les peces de Marie Munk, Stine Deixa i Esmay Wagemans indaguen en la dimensió escultòrica com a estímul de sensacions corporals. Les peces aconsegueixen difuminar la línia entre la ficció representada per la tecnologia AI (Intel·ligència Artificial) i l’autenticitat del cos humà.
L’estudi d’art digital FIELD presenta “Forays: Scan I-IV collection”, per cortesia de Sedition. Quatre peces generades per ordinador, que exploren la forma, els materials, els colors, la mobilitat i com les noves tecnologies poden fusionar la forma abstracta i figurativa, la percepció sensual i les experiències sinestèsiques.
Keiken, AGF HYDRA, George Jasper Stone i Suzannah Pettigrew, en col·laboració amb l’artista sonora Nati Cerutti, presenten una adaptació de la seva conferència performativa “Honey, I’m Data!”, reinterpretant el “plaer digital”. La seva instal·lació de vídeo i so desplega les implicacions de la intel·ligència artificial per a les narratives humanes tradicionals de la realitat, els fets, la ficció i el plaer en una societat tecnocapitalista.
Més informació a: http://ajuntament.barcelona.cat/centredart/ca/content/search-modern-pleasure