– A través d’aquest cicle, Cultura Viva dona a conèixer els resultats del seu programa de recerca i desenvolupament de projectes amb la finalitat de proposar transformacions efectives en les polítiques públiques de la ciutat.
Entre els dies 7 i el 28 de novembre, tots el dimecres del mes, l’Antiga Escola Massana (Hospital, 56) acollirà el cicle “Coordenades. Processos d’innovació per a les polítiques culturals de Barcelona”, amb un programa format per quatre sessions obertes al públic on es presentaran els resultats de les recerques realitzades durant els últims dos anys dins el programa Cultura Viva. Cada una de les presentacions aniran acompanyades posteriorment d’un debat obert sobre les seves principals aportacions que comptarà amb la participació d’algunes de les persones i/o col·lectius a qui interpel·len els mateixos processos d’innovació.
Coordinat per l’Institut de Cultura de Barcelona en col·laboració amb diferents àrees de l’Ajuntament de Barcelona, entitats i projectes socials i culturals de la ciutat, CULTURA VIVA és un programa obert de recerca i desenvolupament de projectes per reconèixer i afavorir espais de participació, circulació i coproducció cultural a Barcelona. Un programa transversal.
CULTURA VIVA en col·laboració amb el Consell de Cultura de Barcelona és també una plataforma des d’on fer recerca per obrir processos de debat i donar visibilitat a les innovacions socials i econòmiques de la cultura que permetin proposar, posteriorment, transformacions efectives en les polítiques públiques de la ciutat.
PROGRAMA
Dimecres 7 de novembre
18.30 h Presentació del llibre: Cultura Cooperativa a Barcelona. Guia pràctica per al cooperativisme cultural amb Ivan Miró i Laie Vidiella – Coòpolis – Ateneu Cooperatiu de Barcelona
19.00 h Debat obert. Cooperar → articular → escalar. Reptes del cooperativisme en cultura
Amb la participació de Maravillas Rojo, Pia Mazuela i Javier Rueda.
Dimecres 14 de novembre
18.30 h Presentació de la recerca: “La música en viu a través d’espais, sales i plataformes independents de Barcelona” i l’informe previ sobre “Marc jurídic i relacions contractuals en la música de Barcelona” amb Olga Ábalos i Eduard Arderiu.
19.00 h Debat obert: Drets i precarietats en les relacions contractuals de la música en viu
Amb la participació de Andrea Leunda, Guillem Arnedo, Patricia Gabeiras i Eduardo Maura.
Dimecres 21 de novembre
18.30 h Presentació del llibre Gestió comunitària de la cultura a Barcelona. Valors, reptes i propostes amb Javier Rodrigo – Artibarri
19.00 h Debat obert.
Amb la participació de Núria Gurina, Layla Dworkin, Beatriu Liebe, Fina Pidelaserra.
Dimecres 28 de novembre
18.30 h Presentació del llibre Una nova economia per a una nova cultura: innovacions economicoculturals transformadores a la ciutat de Barcelona amb Mayo Fuster – Universitat Oberta de Catalunya
19.00 h Debat obert: “Destrucció creativa vs innovació cultural. Reptes de les economies culturals per transformar la ciutat”.
Amb la participació de Genís Roca, José Luis de Vicente, Alícia Trepat Pont i Liliana Arroyo.
Podeu descarregar-vos DOSSIER DE PREMSA amb programa complet: https://eicub.net/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/cf9dad7c-0cd5-4278-9ec0-b92c8294327e
Més informació a: http://ajuntament.barcelona.cat/culturaviva/