Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La primera Biennal de Pensament Ciutat Oberta sedueix 20.000 persones

– Ada Colau, sobre aquest nou esdeveniment ciutadà: “Ha demostrat que era del tot necessari i ha arribat per quedar-se. Els grans reptes globals travessen les ciutats, actors polítics des d’on podem plantejar-nos respostes”.

– Joan Subirats: “Cal posar en valor la presència i participació als debats del públic més jove, fet que confirma que sí tenen moltes ganes de pensar i actuar”.

La primera Biennal del Pensament Ciutat Oberta –amb un programa amb 69 actes programats entre el 15 i el 21 d’octubre, en més de 90 espais dels 10 districtes de Barcelona- ha aplegat un total de 20.000 assistents. La festa del pensament, on s’han implicat 153 entitats de la ciutat, ha comptat amb la participació de 156 ponents, internacionals i de tot l’Estat. A partir d’ara, però, continua la programació dins el programa +Biennal, que s’allargarà fins a mitjans de desembre d’aquest any amb 60 activitats més que tindran lloc en diversos espais de la ciutat.

Per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, l’èxit de convocatòria de la Biennal “ha demostrat que era del tot necessària i ha arribat per quedar-se. No és la biennal de l’Ajuntament de Barcelona, és la biennal de la ciutat”. “Els grans reptes globals”, ha assenyalat, “travessen les nostres ciutats, veritables actors polítics des d’on podem plantejar-nos respostes”. Pel comissionat de Cultura, Joan Subirats, “la presència i participació als debats del públic més jove” confirma que “sí tenen moltes ganes de pensar i actuar”.

Al llarg d’aquesta setmana, alguns dels espais que han congregat més afluència de públic han estat la plaça Joan Coromines, amb activitats com “L’embolic del gènere”, que va comptar amb la participació de Judith Bultler i Fina Birulés;  “La ciutat de les dones”, amb Rita Segato i Gabriela Weiner; “Gènere, sexe i sexualitat”, amb Paul B. Preciado i Eloy Fernéndez Porta; “Ecologia i feminisme”, al Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia, amb Yayo Herrero; el “Cicle  Art, filosofia i ciutat” a La Escocesa, amb Remedios Zafra i Juan Antonio Cerezuela; les “Conversa amb adolescents” al CCCB; la conversa amb Sergio Fajardo a la plaça de la Virreina; “Construir i habitar” al Recinte Modernista de Sant Pau, amb Carles Muro i Richard Sennett; o també “Música per a la convivència”, al Palau de la Música Catalana, amb Alfred Brendel i Richard Sennett.

Pel que fa a l’activitat del web i xarxes socials de la Biennal de Pensament Ciutat Oberta, entre el 15 i el 20 d’octubre s’han produït 12.828 mencions a xarxes socials (97% a Twitter, 2% a Instagram / 63% en català, 24% castellà, 13% anglès) i 5.693 persones úniques han fet servir el hashtag #CiutatOberta, el qual va ser trending topic el 15/10 a Espanya durant 2 hores i 40 minuts, coincidint amb la conferència “L’embolic del gènere” de Judith Butler i Fina Birulés.

Imatges per a la premsa: https://nou.eicub.net/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/193dfe42-3630-43b5-856e-fc2c3cbf7107

Pàgina web de la Biennal de Pensament Ciutat Oberta: https://www.biennalciutatoberta.barcelona/

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.