Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Museu del Disseny organitza la 2a edició de ‘Disseny en família’

El dissabte 20 d’octubre, entre les 11 i les 18h, al Museu del Disseny (Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38) tindrà lloc la 2a jornada de Disseny en família, una proposta gratuïta adreçada al públic familiar, especialment a nens i nenes de fins a 12 anys.

Disseny en família és una jornada lúdica on es proposen diverses activitats relacionades totes elles amb el món del disseny: contes, curtmetratges, jocs de construcció i de memòria, entre moltes altres propostes. També durant la jornada es podran tastar de manera gratuïta els tallers familiars portaran a terme al Museu dins la programació del curs 2018 – 2019 i es podran visitar gratuïtament les exposicions permanents.

PROGRAMACIÓ

– No és pas or tot el que lluu
Activitat per a infants fins a 5 anys.

Com afecta la llum sobre els materials i els espais del museu?

Explorarem les qualitats físiques dels materials escollits, així com les seves propietats òptiques de transparència, opacitat i translucidesa. A partir d’accions amb objectes a diferents llocs, generarem situacions on l’estranyesa i la sorpresa esdevindran estímuls per generar una experiència compartida entre adults i infants, habitant el museu d’una altra manera. Taller a càrrec d’Experimentem amb l’Art.
Horari: 11.30 h, 14.30 i 16.30 h. Durada de l’activitat: 1.30 h.
Activitat amb reserva prèvia.

– Joc de construcció Kapla i concurs

El Kapla és un joc tradicional de construcció que té com a base peces rectangulars de fusta de pi, totes elles de la mateixa mida. A través de la combinació sense encaixos d’aquestes peces els participants poden arribar a construir figures espectaculars.

Aquest any organitzarem un concurs en el que es podran formar equips d’entre 4 i 6 persones. Us proposarem construir la maqueta de l’edifici del Museu i un jurat de 3 persones triat entre el públic assistent decidirà el guanyador.
Horari: d’11 a 15 h i de 16 a 18 h.

– Joc de memòria d’objectes del Museu del Disseny

Tothom que vingui a la jornada podrà participar en un joc de memòria amb objectes del Museu del Disseny. Es un memory gegant perquè tothom hi pugui participar.

Horari: d’11 a 18 h.

– Taller de teixir amb Katia

Vine a teixir una bufanda amb les mans!
Horari: 11.30 h i 13 h.

– Es mou!

Selecció de curtmetratges per a tots els públics aptes per a infants a partir dels 3 anys. La sessió inclourà curts relacionats amb el món del disseny de totes les èpoques, curts amb tècniques d’animació i estètiques diverses i de països d’arreu del món. Hi haurà històries amb objectes quotidians que es mouen sols, contes representats amb materials singulars, aventures amb personatges fets amb diferents textures i coreografies plenes de formes geomètriques i de colors. Els curtmetratges que es podran veure són: Boogie Doodle de Norman McLaren, Tops de Charles and Ray Eames, Ponche Rosa de Hawley Pratt, Western Spaguetti de PES, L’aventura de vestir-se de Samuel Guenolé, Mirror de Grazia Pompeo i Fulvio Pucciarelli, Eyes de Lucas Zanotto, The Blue Umbrella de Saschka Unseld, Chair de Ludwig Camarillo, Design Starts Here de Elias Freiberger, Line Rider: Mountain King de Doodle Chaos, Shape de Johnny Kelly per a Pivot i Le Vélo de l’élèphant d’Olesya Shchukina.
A càrrec de Digital Films Produccions. Sessió de 50 minuts.
Horari: 12.30 i 17 h.

– Activitat participativa amb la Guerrilla de Ganxet

L’acció participativa que proposa la Guerrilla de Ganxet consisteix en decorar la barana del pont d’entrada al museu per l’accés del carrer d’Àvila amb una tècnica de tapís que consisteix a nuar fragments de roba en unes plaques-xarxes individuals que conformaran un gran i vistós mural.
Horari: d’11 a 15 h i de 16 a 18 h.

– Contacontes

Dissenyosaurus Rex: un huracà a la ciutat. Tot comença a volar i corre perill. Un dinosaure s’empassa tots els objectes que pot. Cadires, batedores, catifes, telèfons, làmpades, pinces i fins i tot una llitera es troben dins del dinosaure. Per què són allà aquells objectes tan estrambòtics i diferents entre ells? Se’ls ha menjat el Dissenyosaurus Rex? Qui és aquest dinosaure? Sessió de contacontes a càrrec de Io Valls. Horari: 11.30 h, 13 h i 16 h. Activitat amb reserva prèvia.

Amb ulls de gos: A través dels sons i les imatges de l’audiollibre. Amb Ulls de Gos descobrirem el món des de la mirada d’un gos pigall. És la història d’una passejada normal per Barcelona amb un final una mica accidentat. La projecció audiodescrita de les escenes del conte segur que us farà somriure, però després de l’experiència, quan a la nit tanqueu els ulls, pensareu en el conte i entendreu més que mai la importància dels ulls del gos pigall. Sessió a càrrec de l’associació El Món de prop. Horari: 11.30 h i 16 h. Activitat amb reserva prèvia.

TALLERS FAMILIARS

Al llarg del dia tindreu l’oportunitat de participar en algun dels tallers que hem preparat pel curs 2018-2019:

– Terra líquida

Al taller Terra Líquida, descobrirem com al llarg dels anys, els humans hem fet servir la terra, l’aigua i el foc per aconseguir un material que ens ha permès donar forma a objectes d’allò més diversos: plats, gots, gerros, tasses, estufes, rajoles, plafons… fent servir la imaginació i la creativitat. Experimentarem amb aquest material tan versàtil i les diferents tècniques de manipulació de la ceràmica. A partir de peces emmotllades i iguals els participants podran crear una peça única i original. Horari: 11.30 h i 15.30 h. Activitat amb reserva prèvia.

– Qui no s’espanta, estampa!

Al taller Qui no s’espanta, estampa! podrem experimentar la tècnica d’estampació a mà, al bac, per decorar una roba entre tots els participants. Al final el taller cada participant  es podrà endur la seva peça personalitzada: una bandana de pirata o una roba per empaquetar segons la tradició japonesa. Horari: 12 h i 16 h. Activitat amb reserva prèvia.

– Objectes que creen objectes

En aquest taller descobrirem què passa si connectes una aspiradora, una caixa de fusta i una planxa. Aprendrem a construir una màquina de termoformat per a la creació de motlles amb materials reciclats i petits electrodomèstics d’ús comú per a la fabricació de diferents objectes amb materials com la cera, el ciment o la xocolata. Horari: 12 h i 16 h. Activitat amb reserva prèvia.

– Ex-libris, pitibris

Des de l’aparició del llibre s’ha experimentat la necessitat de marcar-lo amb un senyal que deixés constància de la seva pertinença o de l’estima cap el propi objecte. Al taller ens inspirarem per crear el nostre ex-libris personal, farem el tampó i finalment pensarem un encanteri per protegir el nostres llibres. Si porteu un llibre podreu estrenar el vostre ex-libris! Horari: 11.30 h i 15.30 h. Activitat amb reserva prèvia.

* Tallers gratuïts. Aforament Limitat. Activitat en grup guiada adreçada a famílies amb nens i/o nenes d’entre 6 i 12 anys. Durada del taller: 2 h aproximadament.

Podeu consultar el programa complet d’activitats i descarregar-vos imatges en aquest enllaç: http://ajuntament.barcelona.cat/museudeldisseny/ca/activitat/2a-jornada-disseny-en-familia

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.