Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona s’obre al debat i l’experimentació amb la Biennal de pensament
  • Aquest dilluns, 15 d’octubre, i al llarg de tota la setmana, la ciutat acull 68 activitats gratuïtes i de lliure accés
  • Barcelona reunirà 167 especialistes, d’aquí i d’arreu del món, que compartiran preguntes i exploraran noves respostes

A partir del proper dilluns, 15 d’octubre, es podrà viure a tota la ciutat la Biennal de pensament ‘Ciutat Oberta’. 68 activitats gratuïtes i de lliure accés que passaran a 51 espais de Barcelona fins al 21 d’octubre.

La Biennal de pensament convida la ciutadania a pensar, a debatre i a imaginar la ciutat, a experimentar-la i a mirar-la amb uns altres ulls. A parlar d’innovació tecnològica, d’arquitectura, d’art. De cultura, de convivència i de col·laboració.

167 participants especialistes, d’aquí i d’arreu del món, compartiran als diferents espais i places preguntes i s’exploraran noves respostes. Es debatran iniciatives polítiques, socials, tecnològiques que poden ajudar a fer de les ciutats del segle XXI societats més justes i solidàries.

 

La Biennal s’estructura en quatre itineraris:

CIUTAT DEMOCRÀTICA

Converses, debats i altres activitats que ens permetin avançar cap a una societat plenament democràtica, sense exclusions.

CIUTAT DIGITAL

Tallers, conferències, activitats participatives… Aquí debatrem quines són les oportunitats i els reptes que planteja la revolució tecnològica a les ciutats.

CIUTAT DIVERSA

Cada cop més la diversitat és un valor a considerar i subratllar. Les diversitats (de gènere, culturals, de mobilitat…) tenen un lloc essencial a les ciutats. Cal debatre com conviure des del reconeixement de la diferència.

CIUTAT HABITABLE

Quin és el futur de la ciutat com a conjunt d’habitatges, espais públics i equipaments? Quins exemples i experiències d’altres ciutats són importants per tenir-los en compte? Com encarar problemes com l’especulació immobiliària i la gentrificació?

 

Atenció mitjans: Passejos peripatètics

El dilluns a les 10 h del matí s’inicia la Biennal de pensament amb els Passejos peripatètics, un viatge per redescobrir la ciutat i reflexionar sobre el gènere i la democràcia. Guiat per un filòsof o filòsofa el primer tractarà dels estereotips de gènere als clàssics, sota el títol ‘Submisa, bella, discreta’. Els mitjans interessats en prendre imatges o assistir a la passejada, podeu enviar un correu a premsaicub@bcn.cat

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.