Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Museu Frederic Marès celebra el seu 70è aniversari amb activitats per impulsar la recerca i el coneixement de la figura de l’escultor i col•leccionista
  • El centre de la plaça Sant Iu, coincidint amb l’efemèride, també ha impulsat un nou servei educatiu acompanyat per una renovació de l’oferta d’activitats

 

El 25 de novembre de 1948, va obrir al cor de Ciutat Vella el Museu Frederic Marès. Aquest 2018 es compleixen 70 anys d’aquella data, alhora que se celebra el 125è aniversari del naixement de Frederic Marès (18 de setembre de 1893). Per commemorar les dues efemèrides, el museu ha programat diferents activitats, alhora que ha impulsat un nou servei educatiu acompanyat per una renovació de l’oferta d’activitats.

 

Activitats especials per commemorar el 70è aniversari

En motiu de l’efemèride, el Museu Frederic Marès ha programat diferents activitats per impulsar la recerca i el coneixement de la figura de l’escultor i col·leccionista, així com la seva divulgació.

Aquestes activitats s’iniciaran amb l’exposició de l’escultura en bronze de Frederic Marès, “Nu” (Plenitud, Primavera) al Pati del Museu. També es realitzarà la visita “La Barcelona de Frederic Marès”, on es podrà veure algunes de les escultures públiques de Marès, així com racons de la ciutat relacionats amb l’artista.

A finals del mes de novembre veurà la llum la nova presentació museogràfica de l’Estudi-biblioteca de Frederic Marès, així com la nova intervenció fotogràfica al Museu: fotografies de Frederic Marès i les seves col·leccions. També hi haurà la sortida en línia de la correspondència pública de Fons personal Frederic Marès i un capítol especial dedicat a l’escultor i col·leccionista al programa “Inèdits” del canal 33.

Ja en el 2019 s’han programat 5 concerts relacionats majoritàriament amb l’obra escultòrica de Frederic Marès dins del cicle “Musicant el Museu Frederic Marès”. La vessant popular d’aquest aniversari es materialitzarà amb la celebració matinal de La Festa de la Primavera “70 anys de Museu Frederic Marés” a finals de març.

L’acte de cloenda de la celebració dels 70 anys del Museu Frederic Marès consistirà en una taula rodona sobre la figura de Frederic Marès en la que participaran personalitats vinculades majoritàriament al món de l’art i el col·leccionisme.

 

El nou servei educatiu del Museu Marès

Aquest nou servei inclou visites comentades, visites dinamitzades, visites taller i itineraris, dissenyades per a tot tipus de públic, (l’escolar, el general i el familiar) apostant d’aquesta manera pel sentit més ampli del terme educatiu, no exclusiu de la comunitat educativa escolar.

Pel que fa al públic escolar, s’ofereixen tres activitats per al proper curs 2018-19 dirigides a alumnes a partir de segon cicle de Primària i, molt especialment, a alumnes de Secundària, concebudes per estimular l’aprenentatge actiu i participatiu del grup classe.

En relació amb el públic general, la proposta d’activitats inclou des de les visites comentades per a grups més convencionals a les seccions del Museu (l’Escultura i el Gabinet del col·leccionista) fins a les mirades més transversals de les col·leccions, a partir de la literatura, el col·leccionisme o l’estètica, tot potenciant la faceta d’escultura pública de Frederic Marès.

Finalment, s’han programat dues activitats per al públic familiar a partir de l’adaptació d’un dels tallers escolars i de l’itinerari que posa de manifest l’empremta de Frederic Marès a Barcelona, que també s’ofereix per al públic general.

 

Més informació i imatges aquí

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.