Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La 4a edició de ‘Barcelona Districte Cultural’ torna a acostar la cultura als barris amb més de 30 propostes artístiques

– Entre els mesos d’octubre i desembre es presentaran diferents muntatges de qualitat amb l’objectiu de promoure l’accés dels veïns i veïnes de la ciutat a una oferta pensada per a tots els públics

– Tota la programació és gratuïta i tindrà lloc a 21 equipaments de proximitat dels 10 districtes de Barcelona

– La programació del circuit introdueix per primer cop també un espectacle inclusiu amb Artenea Cia. de Dansa amb persones amb discapacitat intel·lectual; o l’espectacle ‘Barcelona (contra la paret)’, que oferirà versions accessibles per a persones amb discapacitat sensorial

– Des que va aixecar el teló la primavera del 2017, ‘Barcelona Districte Cultural’ ha sumat més de 28.000 assistents

Barcelona Districte Cultural arriba a la seva quarta edició convertit en una cita imprescindible del calendari d’oci de la ciutat. Durant els propers tres mesos, a partir del proper 5 d’octubre i fins al 31 de desembre, 21 equipaments de proximitat dels deu districtes de la ciutat ompliran els escenaris amb més de 30 propostes artístiques, i prop de 160 funcions, entre teatre, dansa, circ, música i audiovisual, que, en molts casos, aniran acompanyades d’activitats paral·leles, com ara trobades o tallers amb els artistes. Aquesta nova edició de tardor arrenca la temporada amb la incorporació del Centre Cultural La Farinera del Clot, que se suma als 20 equipaments que ja van oferir programació la temporada passada.

Dins l’oferta musical de ‘Barcelona Districte Cultural’ s’inclouen noms com el del cantant Xarim Aresté, la Balkan Paradise Orchestra, la presentació del disc ‘Lucha libre’ dels Flamingo Tours (algunes d’aquestes propostes estan incloses dins programació del Festival Internacional de Jazz de Barcelona, juntament amb propostes com les d’Eva Fernández, ‘Yo pregunto’, entre d’altres).

Dins l’apartat de programació teatral del circuit, s’han programat alguns espectacles com ‘Festa de balls per salvar el món’, a càrrec de la cia. La Generació Feliç, amb l’actor Jordi Vilches; ‘Àries de reservat’, amb dramatúrgia i direcció de Marc Rosich; ‘Barcelona (contra la paret)’, de LaPùblica amb dramatúrgia i direcció de Lali Álvarez –del qual es programen versions accessibles per a persones amb diversitat sensorial-; o l’espectacle ‘Penelope’ de la pallassa Pepa Plana, entre d’altres.  I en aquesta edició, s’hi podrà veure una proposta inclusiva per primera vegada al circuit. Es tracta de l’espectacle de dansa  ‘La Llorona’, de l’ Artenea Cia. de Dansa, a través de la qual l’Associació d’Art-Teràpia Artenea i la seva companyia de dansa trenquen  barreres i donen una visió diferent de les persones amb discapacitats intel·lectuals.

I per als més menuts, la companyia La Petita Malumaluga, l’espectacle de circ ‘Petits prínceps’ de la companyia Mumusic Circus, o les propostes audiovisuals del Kinosaure Ambulant –novetat d’aquesta edició-, són alguns dels plats forts programats per al públic familiar.

Continuen com a propostes del circuit, el cicle de cinema documental musical en col·laboració amb l’In-Edit Festival, i un altre d’animació per a públic familiar amb el Petit Cineclub.

Seguiran funcionant, com ja ho van fer a la primavera, les funcions escolars d’alguns espectacles i les activitats paral·leles pensades per fomentar la interacció entre artistes i públic.

També, i dins el marc de Barcelona Districte Cultural, es presentarà aquesta tardor la cinquena i última creació comunitària de la primera edició d’ART i PART, que reunirà artistes, entitats i veïns i veïnes del barri del Raval. Es tracta de Lluernes d’hivern, que durant el mes de novembre acompanyarà l’encesa de llums del Raval.

ART i PART és un programa municipal que acompanya els processos de creació de diferents equips integrats per entitats, equipaments, artistes i veïns arrelats en cada un dels barris que hi participen i que dona visibilitat a les realitats diverses de la ciutat mitjançant la creació artística. Aquest projecte tindrà continuïtat el 2019 en altres quatre barris de la ciutat. La cerca de participants començarà a finals del 2018 i els processos s’iniciaran a principis del 2019.

Les entrades a tots els espectacles de Barcelona Districte Cultural són gratuïtes. Es poden reservar en línia a través del web: www.districtecultural.barcelona

Material de premsa: podeu descarregar-vos el programa complet, vídeo i imatges en aquest http://nou.eicub.net:8080/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/a651b175-c2a8-46d5-9ffa-b3d9c9d7503d

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.