Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Born CCM recull en una exposició el testimoni dels infants que van patir els bombardejos de Barcelona

Demà dimecres 26 de setembre, a les 12.00 hores,  a la Sala Moragues d’el Born Centre de Cultura i Memòria, tindrà lloc la presentació de l’exposició ‘Una infància sota les bombes’, que s’obrirà al públic el dia 27 i es podrà veure fins al 31 de març de 2019.

Una infància sota les bombes, l’exposició comissariada per l’historiador Jordi Guixé, parla dels bombardejos que va patir la ciutat de Barcelona entre el 16 i el 18 de març de 1938, arran dels quals van morir 815 civils, entre ells 118 criatures. Vuitanta anys després d’aquell punt d’inflexió històric, en què es va fer ús obertament  de la força aèria contra la població civil, la mostra proposa reflexionar a partir del record i de l’experiència d’infants que van sobreviure a aquelles jornades tan traumàtiques.

L’acte comptarà amb la presència de responsables institucionals i dels conductors del projecte, que en desvetllaran les característiques tant a nivell conceptual com museístic. Gerardo Pisarello, Primer Tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona farà la presentació institucional, Ricard Vinyes, Comissionat de Programes de Memòria ubicarà l’exposició dins del cicle commemoratiu que la ciutat ha dedicat als bombardejos de 1938; Montserrat Iniesta, Directora d’El Born CCM ens parlarà del programa d’activitats vinculades a l’exposició; i Jordi Guixé, Comissari de la exposició presentarà  en detall el guió i el contingut de l’exposició Una infància sota les bombes.

NOTA PER A MITJANS. A partir de les 11:30 hores els mitjans gràfics podran accedir a l’exposició. Per a una bona organització de l’acte, preguem confirmació d’assistència a la roda de premsa.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.