Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La ciutadania avala amb la seva massiva i entusiasta presència l’aposta d’una Mercè descentralitzada

– Llera del Besòs –la novetat d’enguany-, Parc de la Trinitat, Castell de Montjuïc i Plaça Major de Nou Barris s’erigeixen com a nous espais centrals de la Festa Major

– Les diferents activitats programades en 6 districtes de la ciutat durant els 4 dies de Festa Major han atret més de 1,3M de persones

– Mercè Arts de Carrer (MAC), amb 61 companyies nacionals, 25 d’internacionals i 330 funcions, ha concentrat un total de 408 espectadors en els 7 escenaris en què s’ha desdoblat

– El conjunt de tota la programació musical ha sumat 346.150 persones als diferents escenaris de la ciutat

– IMPORTANT: Aquesta nota de premsa NO inclou el Piromusical d’aquesta nit. A les 22.00h, des de Guàrdia Urbana s’informarà del total d’assistents

La Mercè 2018, la Festa Major de Barcelona, ha convocat 1.311.697 persones que han sortit al carrer per gaudir de les activitats programades entre el 21 i el 24 de setembre en els múltiples espais de la ciutat que comptaven amb programació festiva. Han estat 4 dies de Festa Major amb un programa adreçat a un públic divers i de totes les edats, que han pogut gaudir de la festivitat en 6 districtes de la ciutat.

La Llera del Besòs, la principal novetat d’aquesta edició del la Mercè, amb una programació de circ i activitats adreçades al públic familiar, ha concentrat prop de 22.000 persones durant els tres dies de programació. Per la seva banda, el Parc de la Ciutadella i el passeig Lluís Companys n’han atret 199.987; el Parc de la Trinitat, 34.000; el Castell de Montjuïc, 22.722, i la Plaça Major de Nou Barris, 6.600.

El festival Mercè Arts de Carrer (MAC) ha sumat un total de 297.408 espectadors que han gaudit amb les propostes artístiques d’alt nivell que s’han pogut veure en diferents espais de la ciutat, i que ha comptat amb una oferta diürna i nocturna per a tots els públics. El parc de la Ciutadella, juntament amb Lluís Companys, ha estat un dels espais de programació més visitats amb 199.987 espectadors que han pogut gaudir de les propostes d’arts de carrer i noves tecnologies amb programació diürna i nocturna per a tots els públics. Dins del MAC també, 22.722 persones s’han acostat al Castell de Montjuïc, que ha estat escenari propostes de circ d’alt nivell nacional i internacional; el parc de la Trinitat, espai protagonista de les cultures urbanes, ha concentrat 34.000 persones durant els tres dies de Festa Major. El Palauet Albéniz, espai de propostes familiars i tradicionals, ha estat visitat per 26.749 persones. També dins la programació del MAC, l’Antiga Fàbrica Damm, ha acollit 10.000 persones.

Els escenaris amb propostes musicals més concorreguts han estat els de la platja del Bogatell, amb 102.000 assistents, entre dissabte i diumenge, i l’avinguda Maria Cristina, als concerts programats per les emissores de ràdio, per on hi han passat durant tres nits un total de 104.000 persones. La Rambla Raval ha concentrat 12.100 persones durant tres nits; la plaça Joan Coromines i plaça dels Àngels n’ han sumat 30.550; el Moll de la Fusta, 38.800; l’Antiga Fàbrica Damm 26.000; i l’Av. de la Catedral, 16.360 assistents. L’Avinguda Paral·lel, que aquest any s’ha sumat a la programació de la Mercè amb motiu del 75 aniversari de la Sala Apolo amb propostes musicals incloses dins la programació de BAM, ha reunit 13.300 persones. En total, la programació musical de la Festa Major de la ciutat ha sumat 346.150 persones que s’han acostat als diferents escenaris de la ciutat.

Les diverses propostes de BAM Cultura Viva incloses dins la programació de la Mercè, i ubicades a la Fabra i Coats i La Pionera, han congregat 4.000 persones durant els 3 dies de programació.

Els actes lligats a la tradició i la cultura popular, un dels principals eixos vertebradors de la festa, ha convocat un total de 243.480 persones. Al Correfoc hi ha assistit un total de 90.000 persones; la Cavalcada de la Mercè ha estat seguida per 80.000 persones; les itineràncies i cercaviles per 50.000 persones; i les jornades castelleres i actes tradicionals de la plaça Sant Jaume, per 23.380 assistents.

Oda des del Cel, l’espectacle de projeccions que, com ja és habitual, transforma la façana de l’Ajuntament durant les festes de la Mercè, ha reunit 82.019 persones a la plaça Sant Jaume durant les 4 nits de Festa Major.

Les activitats relacionades amb la ciutat convidada de la Mercè d’enguany, que aquest any era Lisboa, i que tenen una presència transversal en la programació general de la Mercè i els diferents espais de la festa, han tingut una bona acollida per part de públic assistent.

El XXI Festival Internacional Pirotècnic Internacional celebrat divendres i dissabte, ha congregat 30.000 persones a l’Espigó del Gas.

L’Associa’t a la Festa 2018 ha aconseguit de nou visibilitzar i apropar el treball de les entitats i associacions de la ciutat que desenvolupen durant tot l’any. Durant aquests tres dies intensos de La Mercè la plaça Catalunya s’ha transformat completament per acollir 200 propostes i activitats (com ara espectacles, tallers, concerts, art urbà, jocs o un canal de ràdio en directe) que han transmès als 59.000 usuaris que han visitat la plaça tota la potència de l’energia social i comunitària de Barcelona i la riquesa del seu teixit associatiu per reivindicar valors com la diversitat cultural, la pluralitat, la igualtat de gènere, la transformació social, la cooperació, la participació i l’acció comunitària.

A falta de finalitzar el dia d’avui, els diferents webs de la Mercè han rebut 595.526 visites, un 15% més que la Mercè 2017. S’han generat 11.100 piulades a Twitter amb l’etiqueta #Mercè18. També s’han pujat 1.660 fotos a Instagram amb la mateixa etiqueta. Del 7 al 24 de setembre, un total 47.363  persones han descarregat o actualitzat  l’aplicació de la Mercè als dispositius iPhone i Android. Les publicacions a Facebook són 187.900  i les reproduccions de vídeo 63.426.

El web de BAM han registrat també xifres significatives respecte les visites en edicions anteriors. Ha augmentat en més d’un 60% la utilització de l’etiqueta #Mercè18 i ha obtingut 55.285 visites durant aquests dies.

La xifra total d’assistents a la Festa Major de la Mercè NO inclou la previsió de públic del Piromusical, que tindrà lloc aquesta nit a les 22 hores a l’Avinguda Maria Cristina.  Enguany, el tradicional ja acte que clou la Mercè tindrà espai per a temes musicals relacionats amb Lisboa, moments per recordar les efemèrides de l’any, també per recordar la banda sonora del maig del 68, els 50 anys de Jazz a Barcelona, els 100 anys del naixement de Leonard Bernstein, així com el recull de les millors músiques que han passat per la Mercè d’enguany.

Podeu descarregar imatges de les Festes de la Mercè del 2018 a https://nou.eicub.net/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/1b3d4576-7755-4e27-b393-597f6a13be03

 

 

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.