Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona celebra enguany la Mercè més inclusiva de la història, amb tres espectacles específics i amb més mesures d’accessibilitat

– El Castell de Montjuïc, el Parc de la Trinitat i el Parc de la Ciutadella acullen actuacions d’alta qualitat a càrrec d’artistes amb diversitat funcional

– Per primera vegada s’ha fet un esforç de comunicació perquè les activitats destacades siguin consultables per part de tothom

La ciutat de Barcelona celebra entre el proper divendres 21 i el dilluns 24 de setembre els principals actes de la Mercè 2018, que enguany es presenta com l’edició més inclusiva per fer de la festivitat un esdeveniment del qual tothom pugui gaudir de manera intensa, independentment de la seva diversitat. Fruit d’aquest esforç, per primera vegada hi haurà tres espectacles d’alt nivell, totalment gratuïts per al públic, protagonitzats per persones amb diversitat funcional i programats en diferents espais de la ciutat dins del cicle Mercè Arts al Carrer (MAC). Són els següents:

  • Mur, amb la companyia (Cia)3

Durant tres dies consecutius, des del dissabte fins al dilluns, el Fossat de Santa Eulàlia, al Castell de Montjuïc, acollirà a les 14.00 hores un espectacle de circ pensat per no deixar indiferent ningú. Un conjunt d’artistes de disciplines diverses (malabars, perxa xinesa o equilibrisme, entre d’altres), amb música en directe i elements visuals originals interaccionaran al voltant de la idea del mur per treballar plegats i trobar l’estructura perfecta.

  • Block Party – James Brown Tribute amb Brodas Bros & Nation Funk All Stars i d’altres artistes convidats

També entre dissabte i dilluns, a les 12.30 hores i en una segona actuació diària a les 18.00 hores, el Parc de la Trinitat serà l’escenari en què artistes del món de les danses urbanes animaran una festa en què ballarins del col·lectiu ILL-Abilities demostraran que les limitacions físiques aparents de les persones queden en res quan comença a sentir-se la música.

  • Ara dones amb Hanna Noisala / Yur Dance / Aina Lanas / Ella Poema

Entre el divendres i el diumenge, a les 23.30 hores, amb el Parc de la Ciutadella com a teló de fons i en el marc d’un espectacle íntegrament femení i amb un seguit de dones que a través de la dansa explicaran històries personals molt poderoses, la companyia barcelonina Yur Dance demostrarà que també és possible interpretar una coreografia emocionant i tècnicament impecable des d’una cadira de rodes.

Els espectacles, programats gràcies a la feina de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), amb la col·laboració de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), no seran l’únic moment pensat per aconseguir una Mercè inclusiva i per a tothom. A la plaça Catalunya, durant l’Associa’t a la Festa, també es mostrarà la feina que fan les associacions de la ciutat i es podrà participar en l’Olimpíada de la Salut Mental, entre d’altres activitats com jugar als escacs, fer d’un joc quelcom accessible perquè tothom hi pugui jugar o aprendre a fer-se el llaç de la sabata amb una sola mà per conèixer així la vida quotidiana dels qui, per raons diverses, no poden fer ús de tots dos braços. De fet, amb l’objectiu que cap activitat passi desapercebuda, els serveis de comunicació de l’Ajuntament han fet una versió accessible del programa i també han recollit en un apartat específic tota la informació relativa a l’accessibilitat de cadascun dels espais en què se celebren esdeveniments.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.