Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La Virreina Centre de la Imatge prorroga fins al 14 d’octubre ‘La fotografia «creativa» a Catalunya (1973-1982)’
  • Cristina Zelich, comissària, i altres fotògrafs participants presentaran la publicació homònima el 19 de setembre, a les 19 hores. Prèviament faran una visita guiada a la mostra
  • Més de 33.000 persones han vist l’exhibició durant els primers tres mesos

 

La fotografia «creativa» a Catalunya (1973-1982) es podrà visitar a La Virreina Centre de la Imatge fins al diumenge 14 d’octubre. Aquesta pròrroga ve acompanyada d’una publicació homònima que recull el conjunt de la recerca desenvolupada, i que es presentarà el dimecres 19 de setembre, a les 19 h, a l’auditori Virreina LAB, amb la participació de la comissària, Cristina Zelich, i altres fotògrafs de l’exposició: Enric Santos, Lluís Casals, Joaquim Reberté, Jordi Garcia, Manel Esclusa, Ferran Freixa, Manel Úbeda, Maria Espeus i Pep Rigol.

La mostra i la publicació emmarquen el sorgiment d’una generació de fotògrafs que van reivindicar el reconeixement de la fotografia «creativa» o d’autor com un art autònom dins del sistema institucional i artístic dels anys setanta i principis dels vuitanta. Abraça des de l’obertura de Spectrum, la primera galeria especialitzada en fotografia de l’Estat espanyol, que es va inaugurar a Barcelona el 1973, fins a la celebració de la Primavera Fotogràfica el 1982.

Des de la inauguració, el passat 15 de juny, fins a dia d’avui, més de 33.000 visitants han passat per aquesta mostra que inclou treballs de Pere Formiguera, Manel Esclusa, Joan Fontcuberta, Marta Sentís, Tony Keeler, Manolo Laguillo, Lluis Casals, Jordi García, Ferran Freixa, Humberto Rivas, Josep Rigol, Manel Armengol, Maria Espeus, Toni Catany, Manel Úbeda, Enric de Santos, Eduard Olivella, Jordi Esteva, Miquel Sala, Jordi Sarrà, Bigas Luna, Juan José Gómez Molina, América Sánchez, Lluis Bover, Eduard Olivella, Jordi Guillumet, Manuel Serra i Marta Povo.

La pròrroga també engloba les exposicions de Mar Arza En va i de Kikol Grau Dame pank y dime tonto.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.