Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Primers noms confirmats en el programa de Barcelona com a ciutat convidada a la Feria Internacional del Libro de Buenos Aires 2019
  • El poeta Joan Margarit participarà a la 14a edició del Festival de la poesia de la fira
  • La cantant Silvia Pérez Cruz oferirà el concert de la Noche de la feria
  • El guionista de la sèrie Merlí, Hèctor Lozano, presentarà la seva novel·la Quan érem peripatètics

 

Avui dijous, 30 d’agost, a les 15.30 hores (10.30, hora Argentina), s’han fet públics els primers noms dels participants a la Feria Internacional del Libro de Buenos Aires 2019, de la que Barcelona és ciutat convidada d’honor.

Representants de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Institut Ramon Llull s’han desplaçat a la capital argentina per participar a la presentació oficial de la 45a edició de la fira de l’any que ve que tindrà lloc del 25 d’abril al 13 de maig. La feria del Libro de Buenos Aires, és la més important entre les de parla hispana i aplega cada any més d’un milió de visitants.

En aquest acte, el director de sectors culturals de l’ICUB, Esteve Caramés, ha destacat que la invitació al festival “confirma la rellevància literària de Barcelona com a Ciutat de la Literatura de la UNESCO”. També ha assenyalat que Buenos Aires i Barcelona “tenen una mateixa forma d’entendre i viure la pròpia riquesa cultural”, per això “s’organitzaran diàlegs entre escriptors i escriptores que coneixen la realitat de les dues ciutats”. Finalment, Caramés ha qualificat l’esdeveniment com una oportunitat única “per mostrar l’immens patrimoni literari de la ciutat en totes les seves facetes, així com estrènyer els llaços històrics que uneixen ambdues ciutats”.

Per la seva banda, el director de l’Institut Ramon Llull, Manuel Forcano, ha anunciat que a Buenos Aires “es farà un gran desembarcament d’un mínim de 35 autors en català i castellà, tot i que s’està treballant amb el món editorial perquè la xifra sigui encara més elevada”. En el programa hi destacaran, entre d’altres, autors consolidats com ara el poeta Joan Margarit, el guionista de la famosa sèrie Merlí, Héctor Lozano, que presentarà la novel·la Quan érem peripatètics, així com noves veus de la literatura actual.

Un dels plats forts de la programació catalana al festival serà l’actuació de la cantant Sílvia Pérez Cruz durant la ‘Noche de la feria’, un gran esdeveniment musical organitzat per la ciutat convidada en un escenari a l’aire lliure. Sílvia Pérez Cruz oferirà un espectacle musico-literari creat especialment per a l’ocasió, en la vetllada amb més públic de la Feria.

Barcelona es presenta a Buenos Aires sota el lema ‘Barcelona, ciutat literària’ i coincidint amb la roda de premsa oficial de la fira, s’ha donat a conèixer la identitat gràfica especialment creada per a l’ocasió. Realitzat per l’estudi Soon in Tokio, el disseny s’ha inspirat en el logotip de la Ciutat de la Literatura de la UNESCO, i s’ha evolucionat convertint l’asta de la “B” en un llibre.

L’Institut Ramon Llull, conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, així com diferents agents del sector editorial, estan sumant esforços per articular un programa professional i cultural que mostri els principals actius com a ciutat literària, capital editorial i capital de la literatura catalana. En els propers mesos es donaran a conèixer el conjunt de noms que representaran la diversitat del panorama literari barceloní.

L’espai de la ciutat convidada està present a la fira des de que fou inaugurat per Àmsterdam, l’any 2013. Els anys següents han estat ciutats convidades São Paulo (2014), México DF (2015), Santiago de Compostela (2016), Los Ángeles (2017) i Montevideo (2018), que el maig d’enguany va passar el testimoni a Barcelona.

 

Podeu descarregar imatges relacionades aquí

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.