Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’Institut de Cultura de Barcelona i el Col•legi de Periodistes signen un conveni de col•laboració
  • L’acord entre ambdues institucions té l’objectiu de recuperar i preservar la memòria sobre la professió periodística a Barcelona i Catalunya mitjançant l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.
  • Les principals línies d’actuació d’aquesta col·laboració són preservar la memòria, recollir testimonis rellevants i difondre la labor i el treball de l’ofici periodístic.

L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), mitjançant l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (AHCB), i el Col·legi de Periodistes de Catalunya signen un conveni per a la realització de projectes de recerca i difusió de la professió periodística a Barcelona i Catalunya.

Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes i Jaume Asens, president de l’ICUB acorden col·laborar en el desenvolupament de projectes conjunts que segueixin les línies de treball següents:

  • Impulsar projectes de recerca que tinguin com a objectiu la preservació de la memòria sobre la professió periodística a Barcelona.
  • Desenvolupar actuacions conjuntes de recollida de testimonis rellevants sobre la professió periodística a Barcelona.
  • Realitzar projectes que tinguin com a objectiu la difusió de la labor i el treball de la professió periodística a Barcelona.

En una primera fase a desenvolupar l’any 2018, els treballs se centraran en la recollida de testimonis de periodistes que van viure de primera mà el període 1966-1986 de transició cap a la democràcia en el si de l’Associació de la Premsa de Barcelona i la creació del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.