Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Les arrels de la nova classe obrera a Barcelona protagonitzen l’edició d’enguany del ‘Doc’sNoctàmbuls’

A partir del proper divendres dia 6, i durant tots divendres de juliol, torna al Museu Etnològic i de Cultures del Món – Parc Montjuïc el cicle de cinema a la fresca Doc’sNoctàmbuls. Per tercer any consecutiu als Jardins de Laribal hi haurà diferents sessions en les quals el cinema de caire més etnogràfic i antropològic és el protagonista.

Enguany, sota el títol L’era Dièsel, el programa del Doc’sNoctàmbuls proposa a través de noticiaris, filmacions clandestines sense muntar i pel·lícules documentals, un cicle que planteja la transformació de l’imaginari de la classe treballadora en un període que recull gairebé 60 anys d’activitat industrial a Barcelona, des del 1950 al 2018, i posa de relleu l’evolució de la relació en l’entorn laboral home-màquina. Al llarg del cicle, es va veient com es produeix una transformació en les relacions de poder, en la consciència de classe i en l’auto-consciència dels treballadors i treballadores.

En aquesta ocasió, el cicle ha estat comissariat per Esther Cases, productora i guionista de diversos llargmetratges com La ciudad de los prodigios o La princesa del polígon i directora del documental El Pilar, filmmakers clandestins a cavall de 50 anys, que farà una presentació juntament amb reconeguts convidats com guionistes, directors o entesos en la temàtica de la sessió.

Més informació i imatges:

https://nou.eicub.net/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/7d26098a-6b56-4fba-9599-cab73f1a4a36

 

 

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.