Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació dels treballs de restauració de les pintures murals gòtiques de la capella de Sant Miquel del Monestir de Pedralbes

Aquest dijous, 21 de juny, a les 12.00 hores, al Reial Monestir Santa Maria de Pedralbes (Baixada del Monestir s/n) es presentarà als mitjans de comunicació el resultat final dels treballs realitzats en la restauració de les pintures murals gòtiques de la capella de Sant Miquel, espai que es reobrirà al públic a partir del dia 22 de de juny.

A la presentació hi assistiran el comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes; el regidor del districte de Les Corts, Agustí Colom; la directora del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, Anna Castellano, i la responsable tècnica dels treballs de restauració, Lídia Font.

Els murals de la capella són un cas excepcional de cicle pictòric conservat complet, fet que el converteix en una peça única: pintura i arquitectura es complementen i conformen una gran obra artística de primera magnitud, contemporània i equiparable a les realitzades per alguns dels grans pintors del Tres-cents italians com Giotto, Taddeo Gaddi, Duccio de Buonisegna o els germans Lorenzetti. El cicle s’atribueix al taller de Ferrer Bassa i es conserva quasi complet i intacte.

 

Disser i imatges de premsa en aquest enllaç: http://nou.eicub.net:8080/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/dc0329ef-b44f-4cf8-a02e-80c857132902

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.