Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Els autors guanyadors de les beques Montserrat Roig comparteixen la seva experiència de treball en espais singulars de la ciutat

Demà dimarts, 5 de juny, a les 19 hores, a La Carbonera Espai de Llibres (carrer de Blai, 40) tindrà lloc la trobada entre els escriptors premiats que han finalitzat la seva estada de treball en espais singulars de la ciutat dins el marc de les beques Montserrat Roig.

La xerrada anirà a càrrec dels 10 escriptors, tots ells premiats en la segona edició del convocatòria de les beques Montserrat Roig del 2018, que han portat a terme el seu projecte literari durant el primer torn comprès entre els mesos d’abril i maig: Anna Ballbona, Carles Rebassa, Oliver García Mancebo, Mikel Fernandino, Álex Chico, Toni Quero, Albert Mestres, Silvana Vogt, Joan Pons i Pons i Gemma Casamajó. L’acte serà moderat per la coordinadora de l’Oficina Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO, Marina Espasa. La trobada, que comptarà amb la presència d’agents literaris, escriptors i nous aspirants a la beca, també serveix per posar en contacte els autors amb editors.

La sessió pretén incentivar l’intercanvi d’experiències entre els escriptors participants, i donar a conèixer els projectes d’escriptura que han desenvolupat durant la seva estada de treball als diferents espais singulars de la ciutat: el Museu Picasso, el Castell de Montjuïc, el MUHBA Vil·la Joana Casa Verdaguer de la Literatura, la Biblioteca de Catalunya, la Reial Acadèmia de Bones Lletres, la Sala Beckett, el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, la Fundació Joan Miró i la Biblioteca Nou Barris.

Els autors i autores que ocuparan aquests espais a partir de la tardor són Miquel Carandell, Miquel Duran, Jordi Julià, Roser Messa, Albert Mestres, Lilian Neuman, Estel Solé, Raquel Taranilla, Marià Veloy, Gabriel Ventura Juan Vico.

Les Beques Montserrat Roig, emmarcades dins el programa de Ciutats de la Literatura UNESCO, i dotades amb un import de 3.000€ per a cada un dels autors, van néixer amb l’objectiu de pal·liar la falta d’ajuts directes als creadors literaris i impulsar textos que projectin la imatge literària de la ciutat al món.

La propera convocatòria de les Beques Montserrat Roig d’Escriptura per al 2019 es publicarà després de l’estiu.

Més informació en el següent enllaç: http://ajuntament.barcelona.cat/ciutatdelaliteratura/ca/beques-descriptura-montserrat-roig

 

 

 

 

 


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.