Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació de ‘Fotodescobertes del nostre entorn’, resultat del treball conjunt entre estudiants i fotògrafs

Demà dimarts, 29 de maig, a les 18.30h, a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona (Pl. Pons i Clerch, 2), tindrà lloc la presentació de l’exposició resultant de la primera edició del  projecte ‘Fotodescobertes del nostre entorn’, a través del qual joves alumnes de primària i secundària han treballat durant alguns mesos conjuntament amb els fotògrafs Tanit Plana, Txema Salvans i Joan Tomàs. A continuació, tindrà lloc una trobada a la Fundació Foto Colectania entre els alumnes i educadors amb els fotògrafs que hi han participat per posar en comú aquesta experiència.

‘Fotodescobertes del nostre entorn’, un projecte de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona i la Fundació Foto Colectania, ideat i desenvolupat per l’Associació A Bao A Qu, ha posat en contacte infants i joves estudiants de tres centres educatius del barri de la Ribera i el Raval amb aquests espais fotogràfics, per propiciar la descoberta de la fotografia, el coneixement i la posada en valor del propi entorn. En aquesta primera edició hi han participat l’Escola Àngel Baixeras, l’Institut Milà i Fontanals i l’Institut Pau Claris acompanyats pels fotògrafs Tanit Plana, Txema Salvans i Joan Tomàs cadascun d’ells. El projecte culmina ara amb una exposició dels treballs fotogràfics realitzats que es podrà veure a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona entre el 29 de maig i l’1 de juny.

‘Fotodescobertes del nostre entorn’ ha permès als estudiants dels tres centres fotografiar el seu barri a través dels espais i el retrat de veïns i veïnes i, en cada cas, el mode de treball del fotògraf i les singularitats de cada grup han generat projectes amb una entitat pròpia. En el cas de l’Escola Àngel Baixeras, els alumnes han combinat la fotografia de carrer amb el retrat, creant un ‘set-fotogràfic’ instal·lat durant un matí al barri de la Ribera. En el cas dels alumnes de l’Institut Milà i Fontanals, les fotografies del barri del Raval s’intercalen amb fragments de textos dels propis alumnes sobre els països d’origen així com amb retrats de persones properes. Finalment, el treball dels alumnes de l’Institut Pau Claris, proposa un retrat col·lectiu de persones del barri conjuntament amb retrats dels mateixos alumnes.

Podeu descarregar-vos algunes de les fotografies del projecte al següent enllaç

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.