Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El cicle de cinema ‘Revolució, je t’aime’ comença les seves projeccions

Dimarts 22 de maig, a les 20:00 hores, (Model Espai Memorial), el comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes, assisteix a la inauguració del cicle de cinema Revolució, je t’aime, amb la projecció de diferents obres realitzades sota la influència dels 68’s de Pere Portabella, que també assistirà a la sessió on s’hi projectaran:

  • Aidez l’Espagne, de Pere Portabella, Catalunya, 1969, S/D, color – b/n, 5’
  • Premios Nacionales, de Pere Portabella, Catalunya, 1969, VE, color, 5’
  • Miró l’altre, de Pere Portabella, Catalunya, 1969, S/D, color – b/n, 15’
  • Poetes catalans, de Pere Portabella, Catalunya, 1970, VOE, b/n, 26’

El cicle està organitzat pel Comissionat de Programes de Memòria i l’Institut de Cultura, i JOVIS.com (Centre d’Estudis sobre Joventut, Societat i Comunicació) del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, i emmarcat dins dels actes del programa commemoratiu del 50 aniversari dels esclats de 1968. El cicle de cinema s’inaugurarà a La Model Espai Memorial i s’estendrà al llarg de dotze sessions gratuïtes als Cinemes Girona. En les dotze sessions s’hi presentarà un total de 43 pel·lícules entre ficcions, documentals, assajos, peces experimentals, etc.

El 1968 serà recordat com un any en què culminen les revoltes globals protagonitzades pel Maig Francès, les vagues del Consejo Nacional de Huelga i la posterior matança de Tlatlelolco a Mèxic, les protestes contra la Guerra del Vietnam o la Primavera de Praga. Mig segle després, recuperem algunes de les pel·lícules que, arreu del continent europeu i americà, i des de l’especificitat de cada territori, van acompanyar els desordres i les transformacions socials, polítiques i culturals produïdes a finals de la dècada dels 60 i principis dels 70.

El programa, que s’estendrà al llarg de dotze sessions als Cinemes Girona, presenta una selecció d’obres realitzades sota la influència dels 68’s, la majoria de les quals es podran veure per primera vegada a la ciutat de Barcelona de la mà de convidats i convidades especials. Pere Portabella, Chris Marker, Philippe Garrel, Carole Roussopoulos, Fernando Solanas, Sara Gómez, Jorge Sanjinés, Carolee Schneemann, Vera Chytilová o Antoni Padrós, són alguns dels autors que conformen el retrat d’una dècada convulsa i complexa, marcada, en el terreny artístic, per una energia creativa sense precedents, l’experimentació dels llenguatges i canvis profunds en el sistema de producció i realització dels films.

Dins dels actes commemoratius de les Revoltes del 1968, a més del cicle de cinema Revolució, je t’aime, des del Comissionat de Programes de Memòria també s’ha organitzat el cicle de debats i conferències a el Born CCM Els’68. Quan la paraula es va fer acció, i el proper mes de novembre se celebrarà un congrés acadèmic en el qual s’han implicat el CEDID de la UAB i la Université La Sorbonne-Nanterre, al Born CCM.

PRIMERA SESSIÓ DEL CICLE (LLOC: CINEMES GIRONA)
Dimecres, 23 de maig, 20.00 h
¡Que vivan los estudiantes! (Que visquin els estudiants!)
Contestação, de João Silvério Trevisan, Brasil, 1969, S/D, b/n,15’
Me gustan los estudiantes, de Mario Handler, Uruguai, 1968, VE, b/n, 6’
Actua 1, de Philippe Garrel, França, 1968, VOSE, b/n, 6’
Entrevistas Mayo 1968, d’Alfredo Joskowicz, Mèxic, 1968, VE, b/n, 39’
Comunicados del Consejo Nacional de Huelga de CUEC – Centro Universitario de Estudios Cinematográficos de la UNAM, Mèxic, 1968, VE, b/n, 20’
•  Presenten la sessió Carles Feixa, professor d’antropologia a la UPF, i Miguel Errazu, investigador postdoctoral a l’Instituto de Investigaciones Estéticas de la UNAM.

Més información i imatges aquí 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.