Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona serà la ciutat convidada d’honor a la Feria del Libro 2019 de Buenos Aires

El Comissionat de Cultura, Joan Subirats, ha rebut aquesta tarda de mans de la ciutat sortint, Montevideo, el testimoni d’aquesta important invitació

Barcelona serà la ciutat convidada d’honor a la Feria del Libro 2019 de Buenos Aires, una de les trobades literàries més rellevants a nivell mundial. Aquesta tarda (16.00, hora argentina) el Comissionat de Cultura, Joan Subirats, ha rebut de mans de la ciutat d’honor sortint, Montevideo, el testimoni d’aquesta important invitació. La cerimònia de relleu ha comptat amb la participació d’Enrique Avogrado, Ministre de Cultura de la Ciutat de Buenos Aires; Martín Gremmelspacher, president de la Feria del Libro de Buenos Aires; Juan Canessa, director d’Arts i Lletres de la capital d’Uruguai, i Manuel Forcano, director de l’Institut Ramon Llull.

Per Subirats, aquesta invitació “és una extraordinària notícia i confirma la rellevància literària de la nostra ciutat”. “Buenos Aires i Barcelona”, ha assenyalat, “comparteixen una mateixa forma d’entendre i viure la pròpia riquesa cultural. Els intercanvis culturals i els exilis creuats entre les dues ciutats, al llarg de la història, han configurat una relació privilegiada. Buenos Aires i la cultura argentina estan, avui, plenament presents en el relat i la vida cultural barcelonina de la mateixa manera que Barcelona ho està en la de Buenos Aires.”

L’Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb l’Institut Ramon Llull, el Gremi d’Editors de Catalunya i diferents entitats i agents, articularà els propers mesos un programa professional i cultural per presentar a Buenos Aires els principals actius com a ciutat literària i capital editorial.

La feria del Libro de Buenos Aires, que enguany celebra la seva 44a edició, és la més important entre les de parla hispana. L’espai de la Ciutat Convidada està present a la fira des que fou inaugurat per Amsterdam, l’any 2013. Els anys següents han estat ciutats convidades Sao Paulo (2014), México DF (2015), Santiago de Compostela (2016), Los Angeles (2017) i Montevideo (2018), que avui ha passat el testimoni a Barcelona.

Pots descarregar imatges aquí

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.