Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
83 museus de Barcelona i l’AMB participen a La Nit dels Museus

El proper dissabte 19 de maig tindrà lloc una nova edició de la Nit dels Museus, l’ 11a edició a la ciutat de Barcelona i 14a Nit Europea dels Museus. Des de les 19 h i fins la 1 h de la matinada es podran visitar lliurement 106 exposicions temporals i col·leccions permanents dels 83 equipaments de Barcelona i l’Àrea Metropolitana que participaran en aquesta edició.

Des de l’any 2008 se celebra a la Nit dels Museus, en la que actualment estan implicats centres de Barcelona, Badalona, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet, Sant Adrià, Santa Coloma i Sant Joan Despí. Enguany se sumen a la iniciativa 3 nous centres de Barcelona ciutat: Casa Vicens, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i l’Espai Subirachs; i, a més, també hi ha una incorporació de Sant Joan Despí: el Centre Jujol – Can Negre.

Durant La Nit dels Museus, a més de les portes obertes a les exposicions dels museus, també s’han programat altres activitats com visites teatralitzades, visites comentades a exposicions, visites i itineraris guiats, tallers i activitats familiars, activitats de dibuix, fotografia i disseny, tallers de ciència i d’arqueologia. En la mateixa línia hi haurà, concerts, dansa, circ, màgia, recitals poètics i contacontes, performances, projeccions d’audiovisuals, instal·lacions i intervencions multimèdia També, com l’any passat, hi haurà servei de foodtrucks i degustacions gastronòmiques en diferents centres participants.

Imatge 2
Les Fàbriques de Creació implicades amb la Nit dels Museus

Per tercer any consecutiu, les Fàbriques de Creació participen de la Nit dels Museus amb la iniciativa Creació & Museus, que vincula una fàbrica de creació amb un museu de la ciutat per tal de crear, des de les diferents disciplines, una producció artística relacionada amb la temàtica del museu o amb l’espai patrimonial concret.

Les onze produccions fetes des de les Fàbriques de Creació i concebudes per a cada museu dels participants són:

 • Arxiu Fotogràfic de Barcelona & Ateneu Popular 9 Barris: fragments de circ.
 • Castell de Montjuïc & La Escocesa: arts visuals, instal·lació.
 • El Born Centre de Cultura i Memòria & La Central del Circ: col·loqui actuat de circ.
 • Jardí Botànic-Museu de Ciències Naturals de Barcelona & Hangar: recital musical i lectura dramatitzada, instal·lació, vídeo.
 • La Virreina Centre de la Imatge & El Graner: dansa contemporània, performance.
 • MUHBA Plaça del Rei & Fabra i Coats: instal·lació sonora i visual, performance.
 • Museu de la Música de Barcelona & Fabra i Coats: concerts de músiques del món.
 • Museu del Disseny de Barcelona & Nau Ivanow: arts escèniques, performance.
 • Museu Etnològic i de Cultures del Món – Montcada & Tantarantana: espectacles d’arts escèniques basats en la improvisació.
 • Museu Etnològic i de Cultures del Món – Parc de Montjuïc & La Caldera: espectacle de dansa i música.
 • Museu Frederic Marès & La Seca Espai Brossa: espectacles de performance teatral

La Nit dels Museus és una iniciativa que va néixer l’any 2005, està promoguda pel Consell d’Europa i aplega més de 4.000 museus. A Barcelona, alguns museus van començar a participar-hi l’any 2006, i des de l’any 2008 l’Institut de Cultura promou i coordina aquesta activitat amb els museus de Barcelona i l’Àrea Metropolitana.

Més informació aquí http://lameva.barcelona.cat/lanitdelsmuseus/

Imatges per a premsa aquí:
https://nou.eicub.net/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/aefa1dcd-5b25-4147-a193-08d64bed677f

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.