Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Comencen les inscripcions a les ‘masterclasses’ dels Tallers Oberts als museus municipals

El proper diumenge, 6 de maig, tindrà lloc a diferents museus de la ciutat la proposta Entre Tallers i Museus, una iniciativa de L’A-FAD (Associació d’Artistes i Artesans del FAD) i l’Institut de Cultura en la qual, per primer cop, participaran 11 artesans i 11 museus de la ciutat amb diferents masterclasses. Les activitats són gratuïtes amb aforament limitat, i cal fer reserva prèvia per poder accedir.

En dues sessions (d’11.00h a 12.15h i de 13.00 a 14.15h), Entre Tallers i Museus proposa redescobrir l’artesania i els oficis artesans als museus de la ciutat a través de masterclasses i demostracions pràctiques. Els propis artesans i artesanes treballaran en directe diferents disciplines vinculades als fons i col·leccions dels museus. Aquesta iniciativa tindrà lloc el cap de setmana abans dels ja tradicionals Tallers Oberts BCN, en els quals artistes plàstics i artesans professionals mostren la seva obra i el seu espai de treball a la ciutadania.

La jornada tindrà lloc als museus municipals i participaran artesans de diferents disciplines:

 • Museu del Disseny de Barcelona. Masterclass sobre joieria contemporània a càrrec de la joiera Laura Brichs.
 • Museu de la Música de Barcelona. Masterclass sobre creació d’instruments a càrrec del músic multiintrumental, Xavier Lozano, i del constructor d’instruments de percussió, Alberto Carreño.
 • Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Masterclass sobre tècniques de preparació de col·leccions naturals a càrrec dels taxidermistes Jessica Martínez i José Carrillo.
 • Museu Frederic Marès. Masterclass de fusta a càrrec de l’artesana centrada en la talla de fusta Núria Albalat.
 • El Born Centre de Cultura i Memòria. Masterclass sobre barreteria a càrrec de l’artesana barretera Andrea Viêntëc.
 • Museu d’Història de Barcelona. Masterclass de vidre bufat a càrrec del vidrier Ferran Collado.
 • Museu Etnològic i de Cultures del Món – Parc Montjuïc. Masterclass sobre cistelleria a càrrec del cisteller Joan Farré.
 • Museu Etnològic i de Cultures del Món – Montcada. Masterclass sobre tèxtil a càrrec de l’artista Assumpció Espada.
 • Monestir de Santa Maria de Pedralbes. Masterclass sobre les llavors aromàtiques i olors a càrrec del perfumista Ernesto Collado
 • Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona. Masterclass sobre cal·ligrafia contemporània a càrrec del cal·lígraf Keith Adams.
 • Arxiu Fotogràfic de Barcelona. Masterclass pràctica de cianotípia a càrrec de Kind of Cyan.

 

Més informació aquí

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.