Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’obra de Lluís Lleó ‘Morpho’s Nest in a Cadmium House’ s’instal·la a l’entrada dels jardins de Pedralbes
  • Els sis monòlits que formen la instal·lació, tres pertanyents a l’artista i els altres tres de la Col·lecció Banc Sabadell, estaran exposats a llarg termini a l’Avinguda Diagonal
  • Aquesta obra contribueix a augmentar el planter d’escultures d’autors catalans que enriqueixen alhora que monumentalitzen l’espai públic de la ciutat
  • La instal·lació pública també ret homenatge a Xavier Corberó, impulsor de l’escultura de grans dimensions a la ciutat, just un any després de la seva mort

 

La instal·lació de Lluís Lleó Morpho’s Nest in a Cadmium House s’ha posat aquest matí, amb la intenció de quedar-se a llarg termini, davant de l’entrada dels jardins de Pedralbes, a l’Avinguda Diagonal. L’obra està formada per sis blocs: tres pertanyen a l’artista i els altres tres a la Col·lecció Banc Sabadell, que ha col·laborat en el projecte. També han contribuït a l’obra, que ha estat assessorada per Nico Kos, Mali Parkerson, de The Hue, en Miami, així com la Galeria Marc Domènech, la Fundació Laboratorios Salvat i Indus. La instal·lació compta amb l’aprovació del Consell d’Art Públic de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Morpho’s Nest in a Cadmium House es va esculpir ara fa un any en l’estudi de Lleó a l’Empordà. Són sis blocs de pedra arenosa tallats a manera de grans llenços, pintats en l’anvers i el revers. Sobre peanya mesuren gairebé quatre metres d’alçada i pensen uns tres mil quilos cadascun. El títol de la instal·lació fa referència a la papallona tropical ‘Morpho’, de la què existeixen unes 29 espècies i 147 subespècies identificades i que destaca per la seva bellesa i fragilitat.

Amb aquesta instal·lació ‘escultorico-pictòrica’, Lleó vol retre homenatge a la tradició del fresc del Romànic català. Part de l’obra ha creuat dos cops l’Atlàntic, ja que entre els mesos d’abril i agost de l’any passat va estar exposada Nova York, a l’illa de Manhattan a l’alçada dels carrer 52 i 56, sota l’auspici de The Sculpture Committee de The Fund for Park Avenue y NYC Parks Art, dins del programa destinat a parcs y art contemporani, en el què també han col·laborat artistes com Jean Dubuffet, Robert Indiana i Niki de Saint Phalle.

La gran instal·lació s’alçarà justament quan fa un any de la mort de Xavier Corberó (1935-2017), el dia 24 d’abril. Nascut a Barcelona, mentor i amic de Lleó, Corberó va ser un dels grans impulsors de l’escultura pública de la Barcelona Olímpica.

 

Lluís Lleó

Va néixer a Barcelona l’any 1961, i va créixer assimilant la tradició del Romànic català, de la ma de tres generacions de pintors de la seva família: el seu besavi, Joan Lleó, decorava els sostres de les mansions barceloneses; el seu avi Lluís va ser aquarel·lista i dissenyador publicitari, i el seu pare, Joan Lleó, és un pintor amb una obra entre l’abstracció i la figuració. De la seva estada a Nova York, fa 29 anys, va assimilar els postulats de la modernitat americana. Així, la seva obre combina la tradició de la austera espiritualitat medieval i el posicionament avantguardista reflectits en la trobada de dos mons: l’europeu i el nord-americà.

L’obra de Lleó forma part de nombroses col·lecciones internacionals, com la del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia (Madrid), la Morgan Library (Nova York), el Nagoya Art Museum (Japó), el Pérez Art Museum (Miami), la Col·lecció ”la Caixa” d’Art Contemporani i la Col·lecció Banc Sabadell, entre d’altres, així com col·lecciones particulars.

 

 

 

 

 

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.