Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La xarxa de Fàbriques de Creació estrena web per connectar la creació artística de la ciutat
  • La nova plataforma també tindrà un cercador de recursos, on es podran consultar els ajuts a la creació

 

Aquest matí s’ha posat en funcionament la nova pàgina web de la xarxa de Fàbriques de Creació, un punt de trobada entre aquests centres, artistes i la ciutadania interessada en l’art i la cultura. El web recull informació pràctica sobre els projectes que s’hi desenvolupen i també l’actualitat més recent sobre tot allò que té relació amb els processos de creació, l’experimentació i la recerca artística a la ciutat. A més, inclou també una eina de cerca de convocatòries i de recursos per a professionals de l’art.

L’espai vol ser un instrument de treball per a creadors i creadores, una via per connectar els professionals amb aquells centres que ofereixen recursos i acompanyament en totes les àrees i fases del seu treball. Però també és un canal de comunicació obert al públic general per donar a conèixer la xarxa, les activitats de les diverses fàbriques i la seva història.

 

Continguts del web

Cercador de recursos per la creació: Espai adreçat a professionals de l’àmbit artístic on es poden consultar les darreres convocatòries de beques i subvencions, residències i programes internacionals. L’eina permet accedir també a les bases i omplir el formulari de sol·licitud des de la mateixa pàgina.

Fàbriques de creació: En aquest apartat es recull tota la informació referent als onze centres de creació de Barcelona: la seva història, missió, les característiques de les seves instal·lacions i les prestacions que ofereixen.

Notícies: El web recull en format notícia tota l’actualitat de les Fàbriques de Creació i de temes relacionats amb els processos de creació artística que es desenvolupen a la ciutat.

Agenda: En aquest apartat es reuneixen les activitats que tenen lloc a les diverses fàbriques amb la possibilitat de filtrar-les segons si es tracta de públic professional o general, data, espai i disciplina artística.

 

El programa Fàbriques de Creació

Des de l’any 2007, l’Institut de Cultura de Barcelona treballa en la configuració de la xarxa de Fàbriques de Creació. Es tracta d’espais de treball i de suport a la creació artística, en les diverses disciplines i majoritàriament ubicats en antics recintes industrials de titularitat municipal. Des de llavors aquesta xarxa s’ha anat teixint, per una banda, incorporant espais que ja comptaven amb una trajectòria consolidada i, per l’altra, s’han creat nous equipaments.

Actualment, les onze Fàbriques de Creació són Graner, Nau Ivanow, La Escocesa, La Central del Circ, Teatre Tantarantana, Ateneu Popular 9 Barris, Fabra i Coats – Fàbrica de Creació, La Caldera, Sala Beckett, Hangar i La Seca Espai Brossa. Tots els centres, excepte la Fabra i Coats, dirigida directament per l’Institut de Cultura de Barcelona, són gestionats per entitats pertanyents a diferents àmbits artístics.

Amb la intenció de donar un nou impuls al projecte, mes d’octubre de 2017 es presentà al Plenari  una Mesura de Govern, elaborada i consensuada per totes les fàbriques. De la iniciativa de potenciar el programa també sorgeix la idea de la creació del nou web com a instrument per connectar els professionals amb aquells centres que ofereixen espais i facilitats per dur a terme la seva tasca.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.