Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona reconeix Francesc Ferrer i Guàrdia amb la col•locació d’un panell informatiu a Montjuïc

– Pisarello descobreix un faristol dedicat al creador de l’Escola Moderna al costat del seu monument

Dijous 19 d’abril, a les 10:30 hores, (al costat del monument, al Parc de Montjuïc, Avinguda de l’Estadi, darrera del Palau Nacional), el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, acompanyat del Comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes, assisteix a la col·locació d’un faristol informatiu dedicat al pedagog, activista i lliurepensador Francesc Ferrer i Guàrdia.

NOTA IMPORTANT PER A MITJANS:  posteriorment, els periodistes que ho desitgin podran fer una visita a l’exposició  La revolució pedagògica de Ferrer i Guàrdia al Castell de Montjuïc, acompanyats del seu comissari, Pere Solà i Gussinyer.

L’acte de col·locació del faristol que explica la trajectòria de Ferrer i Guàrdia s’emmarca dins de la celebració de La Primavera Republicana, que té lloc durant la setmana del 14 al 21 d’abril, amb un ampli programa d’activitats i noves senyalitzacions de memòria als carrers de la ciutat, impulsat pel comissionat de Programes de Memòria.

La senyalització de diversos indrets de la ciutat vinculats a persones, fets o lloc rellevants, així com de pràctiques socials i culturals que expressen aquests valors democràtics, obrers o republicans té per objectiu fer present als carrers de Barcelona aquests referents de tradició democràtica popular.

Francesc Ferrer i Guàrdia (Alella, 1859 – Barcelona, 1909) és el creador de l’Escola Moderna, un projecte pràctic de pedagogia llibertària (1901). De formació autodidacta i influenciat per l’anticlericalisme de l’època, va iniciar la seva activitat en el republicanisme, i va participar en l’intent d’alçament fallit del 1886 contra la restauració borbònica. El seu fracàs el va portar a l’exili a París, on va iniciar el seu viratge cap a posicions llibertàries i alhora va entrar en contacte amb moviments de renovació pedagògica.

 

 

 


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.