Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
‘La revolució pedagògica de Ferrer i Guàrdia’ mostra al Castell de Montjuïc escrits personals inèdits del creador de l’Escola Moderna

– Per primera vegada en una exposició a Barcelona, es podran veure les llibretes personals de Ferrer i Guàrdia, entre d’altres objectes i escrits personals

– L’exposició repassa la vida del pedagog, situat a l’avantguarda dels moviments de renovació pedagògica a Catalunya, i incideix en el seu paper de creador de l’Escola Moderna

– L’exposició, que es podrà veure a partir del 12 d’abril, forma part dels actes commemoratius de La Primavera Republicana, que per tercer any consecutiu evoquen i celebren els valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat.

Demà dijous, 12 d’abril, el Castell de Montjuïc obre les portes de l’exposició La revolució pedagògica de Ferrer i Guàrdia, que es podrà veure fins al 2 de setembre del 2018 a les sala 20 del pati d’armes.

La revolució pedagògica de Ferrer i Guàrdia està centrada en la figura de Francesc Ferrer i Guàrdia i posa en relleu el seu paper en la renovació pedagògica a Catalunya i arreu del món, amb la creació de l’Escola Moderna.

Per primera vegada, els objectes personals de Ferrer i Guàrdia veuran la llum en una exposició a Barcelona: llibretes manuscrites amb anotacions i poemes, pensaments escrits des de la presó i, fins i tot, la seva agenda de contactes.

Francesc Ferrer i Guàrdia (1859-1909), amic personal de Decroly, és l’introductor de l’Escola Nova a Catalunya, fet que el va situar a l’avantguarda dels moviments de renovació pedagògica. L’exposició tracta els referents, objectius, principis, repercussió i abast de la seva gran obra: l’Escola Moderna, el model pedagògic de la qual va significar una autèntica revolució pedagògica en un context social convuls i amb un sistema educatiu precari.

El projecte educatiu innovador de Ferrer i Guàrdia, junt amb el seu perfil ideològic anarquista, republicà, maçó i lliurepensador, li van costar la vida, i va ser executat al mateix Castell de Montjuïc a principis del segle XX.

L’exposició La revolució pedagògica de Ferrer i Guàrdia compta amb la col·laboració especial de la Fundació Ferrer i Guàrdia.

La Revolució Pedagògica de Ferrer i Guàrdia forma part dels actes commemoratius de La Primavera Republicana

La Revolució Pedagògica de Ferrer i Guàrdia forma part dels actes del programa La Primavera Republicana, que per tercer any consecutiu, organitza l’Ajuntament de Barcelona, a través del comissionat de Programes de Memòria, per celebrar els valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat.

La Primavera Republicana tindrà lloc entre el 14 al 21 d’abril, amb un ampli programa d’activitats i noves senyalitzacions de memòria als carrers de la ciutat.

http://ajuntament.barcelona.cat/programesmemoria/ca/programa/primavera-republicana/

Podeu descarregar-vos el dossier de premsa i imatges de l’exposició en aquest enllaç.

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.