Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
4 d’abril de 2018 Homenatge: 50 anys de la mort de Martin Luther King Jr.

Avui 4 d’abril amb motiu dels 50 anys de la mort de Martin Luther King Jr., El Born CCM vol recordar a aquest líder per la lluita dels drets civils als Estats Units per entendre el moviment que aquest personatge va generar i promoure fins a la seva mort. 

Considerat un dels oradors i una de les figures més importants de la història del segle XX, les seves accions i les seves idees, la seva lluita, van permetre assolir fites fonamentals, com l’aprovació de lleis sobre els drets civils el 1964 o sobre el dret a vot l’any següent (1965).

Va protagonitzar campanyes molt recordades pels drets civils i contra la pobresa. Una de les mobilitzacions més destacades va ser contra la segregació racial en autobusos, restaurants i espais públics; aquesta es va encendre després que Rosa Parks es negués a cedir el seu seient a un home blanc en un autobús a la població de Montgomery. Poc després, tot i la forta oposició i accions violentes contra el moviment liderat per Luther King, el Tribunal Suprem va declarar il·legal la segregació racial el 1956. Aquest pastor baptista també va liderar marxes multitudinàries com la que es va viure a Washington el 1963 pel Treball i les Llibertats i que és coneguda per aquell parlament iniciat amb les paraules: “I have a dream”.

Assassinat el 4 d’abril de 1968, s’ha convertit en un gran referent en la lluita pels drets civils i contra la discriminació racial i econòmica mitjançant la no-violència i la desobediència civil. Els seus missatges i les seves idees van transcendir fronteres i avui segueix sent un gran exponent de la lluita per valors com el respecte, la igualtat o contra la pobresa. El 1964 va rebre el Premi Nobel de la Pau i a títol pòstum, la Medalla d’Or del Congrés dels Estats Units.

Més informació a: http://elbornculturaimemoria.barcelona.cat/activitat/50-anys-de-la-mort-de-martin-luther-king-jr/

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.