Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La Quinzena baixa el teló posant els carrers en dansa

La Quinzena arriba al final de la seva primera edició amb activitats al carrer a Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet. Durant tot el dissabte es podrà veure diferents espectacles de dansa a l’Àrea Metropolitana i també la proposta Tothom Balla, un acte de clausura en que es realitzarà una coreografia participativa simultàniament a tots els municipis participants.

 

Espectacle de clausura

Tothom balla, amb Toni Mira. La proposta de dansa participativa que clausurarà La Quinzena, amb la coreografia creada per Toni Mira, amb l’objectiu de que pugui ser interpretada per gent de totes les edats i nivells de ball, i que es podrà veure simultàniament a totes les ciutats que han format part del festival.

  • Dissabte, 17 de març, Barcelona, Badalona, Cornellà de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Esplugues de Llobregat, 12 h.

 

Territori dansa

A L’Hospitalet, la cloenda de la Quinzena serà una jornada oberta i participativa de dansa al carrer en un entorn urbà: la plaça del Poliesportiu del Centre, els jardins de Can Sumarro, el carrer Xipreret… Hi haurà espai de pícnic, food trucks, serveis de menjar i beguda, punts d’informació, projeccions de gran format…

Amb La partida (Cia. Vero Cendoya), Uno (Del Revés, dansa vertical), Silencis (Claire Ducreux), Conseqüències (Cia. Moveo), Éxodo 1/4 (Iván Góngora & Yaiza de los Muros, flamenc), Yupii Sniff Buuff… (Estudi de Dansa Laura Mestres), Street Squad, Rookies Dance Studio, Street Dance Area, Rookies Cia., l’Escola de Dansa i Acrobàcia Piràmide i l’Associació de Dansa L’Estudi.

  • Dissabte, 17 de març, Plaça del Poliesportiu del Centre i voltants, L’Hospitalet de Llobregat, d’11.30 a 21 h.

 

El carrer dansa

Santa Coloma ha preparat dos programes a càrrec d’Ana Pérez, ballarina, coreògrafa i docent que vol fer visible la dansa de la seva ciutat col·locant-la a peu de carrer.

El primer programa, El carrer dansa, consisteix en accions itinerants que tindran lloc cada quinze minuts. A partir d’una acció quotidiana es desenvoluparan coreografies realitzades per diferents escoles de dansa de la ciutat, inspirades en els musicals cinematogràfics.

  • Dissabte, 17 de març, El Mercat de Sagarra-plaça Manelic, Santa Coloma, 12 h.

 

Estado de exilio

El segon programa que Santa Coloma ha preparat a càrrec d’Ana Pérez, és una creació col·lectiva, amb essència flamenca i molta experimentació, a partir dels poemes de Cristina Peri Rossi, una veu potent que coneix en primera persona el drama de l’exili. Un crit sord a l’esperança.

  • Dissabte, 17 de març, Església major, Santa Coloma, 19 h.

 

A tres bandes

Cornellà s’afegeix a la gran festa de la dansa amb una coreografia d’Amparo Ruiz, Eva Gris i Vanessa Adrián Gómez que ballaran alumnes professionals de les seves respectives escoles. Tres escenaris al voltant de la plaça Catalunya, al cor de la localitat, acolliran una proposta que uneix les tècniques del flamenc, del hip-hop i de la dansa contemporània i les posa al servei de la música que Núria García (violí i efectes), Marc Giménez (baix) i Danko Compta (bateria i percussió) han creat expressament per a l’ocasió. Una partitura de sons i de moviment.

  • Dissabte, 17 de març, Plaça Catalunya, Cornellà de Llobregat, 12’15 h.

 

La Diürna

La Quinzena acomiada la seva primera edició també a Barcelona amb 10 hores intenses de festa i actuacions a la mítica Sala Apolo! Una acció guiada i coordinada per Pere Faura, proposa una primera part per menjar, parlar i gaudir de diverses intervencions artístiques creades expressament per a La Diürna, i una segona part per ballar i suar amb les sessions de l’electrònica festiva de ballarins que també saben fer ballar els plats, amb gogós contemporanis, travestís macarres i performances nocturnes.

  • Dissabte, 17 de març, Sala Apolo, Barcelona, de 12’30 a 22 h.

 

Programació i imatges per premsa aquí

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.