Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
‘L’Arbre de la Memòria’ s’arrela a la façana de l’Ajuntament en commemoració de 80è aniversari del bombardeig de Barcelona

Dijous 15 de març a les 20.30 hores (plaça de Sant Jaume), tindrà lloc l’assaig general i el passi per a mitjans gràfics de la instal·lació artística “L’Arbre de la Memòria”, una instal•lació de vídeo-mapping, llum i so que es projectarà a la façana de l’Ajuntament de Barcelona coincidint amb el 80è aniversari del bombardeig de Barcelona.

Es podrà veure cada 15 minuts el divendres 16, dissabte 17 i diumenge 18 de març coincidint amb el 80è aniversari dels bombardejos part de l’aviació feixista italiana.

“L’Arbre de la Memòria” dibuixa un arbre gegantí a la façana del consistori barceloní que va creixent i es va ramificant a partir de petits traços curts, fent referència al bombardeig discontinu que va ordenar Mussolini, i cada fruit projecta una potent llum que apunta cap al cel, punt de llum visible des de tota la ciutat.

La instal·lació, comissariada per la periodista, editora i docent Daniela Aronica, amb la col·laboració  del Centro di Studi sul Cinema Italiano de Barcelona, compta amb la direcció artística de Xavi Bové conjuntament amb Jordi Pont de l’estudi Onionlab i la composició musical de Zinkman.

L’acte s’emmarca dins les commemoracions organitzades per l’Ajuntament de Barcelona, i és un dels eixos centrals del programa Memòria de la Destrucció 1936/1939 organitzats des del Comissionat de Programes de la Memòria.

 

Més informació i imatges aquí

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.