Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Joan Subirats, comissionat de cultura de l’Ajuntament de Barcelona, es reuneix amb l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena

Barcelona i Madrid intercanvien les seves experiències culturals: descentralització, recolzament al sector i el Consell de Cultura

– Joan Subirats, comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, i Manuela Carmena, alcaldessa de Madrid han expressat i compartit la bona sintonia entre les dues ciutats i les possibilitats d’aprenentatge mutu en el terreny cultural  

– Joan Subirats i un equip de l’Institut de Cultura han viatjat a Madrid per conèixer els projectes de descentralització cultural i acció en el territori

– L’alcaldessa Manuela Carmena s’ha interessat pel model del Consell de Cultura de Barcelona, òrgan inèdit a Madrid, que es preveu posar en marxa els propers mesos

El comissionat de Cultura, Joan Subirats i l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, s’han reunit aquest migdia al Palau de Cibeles amb l’objectiu de compartir algunes de les experiències positives portades a terme, així com la política cultural en totes dues ciutats. Tant Carmena com Subirats, han subratllat la bona sintonia que comparteixen les dues ciutats i els beneficis de l’intercanvi d’aprenentatges en els projectes d’impacte positiu per a cada una de les ciutats.

A banda de la trobada de Joan Subirats amb l’alcaldessa de Madrid, el comissionat de Cultura, juntament amb l’equip de l’ICUB, ha aprofitat per conèixer les polítiques de descentralització cultural, proximitat i acció en el territori que es porta a terme a través de la gestió d’ Intermediae Matadero. Durant la seva visita a Matadero Madrid, on han conegut amb detall els projectes d’ Intermediae,  també han aprofitat per reunir-se amb Rosa Ferré, nova directora d’aquest equipament, escollida el passat mes de desembre a través d’un concurs públic amb 24 projectes candidats.

L’equip de l’ICUB ha aprofitat també per conèixer amb profunditat el pla pioner de subvencions per al teixit cultural de Madrid que es va estrenar el passat mes de setembre amb un pressupost de  milions d’euros.

El Consell de Cultura per a Madrid 

Durant la reunió amb Joan Subirats, l’alcaldessa de Madrid ha volgut conèixer el funcionament i composició del Consell de Cultura de Barcelona, un instrument de diàleg entre el govern de la ciutat, els diferents sectors de la cultura i las arts, i de construcció de les polítiques culturals de Barcelona. Aquest òrgan, inexistent a Madrid, està en aquest moment en procés de disseny i està previst que arrenqui a Madrid els propers mesos.

Subirats ha explicat que aquest òrgan compta amb un reglament intern de funcionament propi, que s’articula com a espai de participació i té una naturalesa mixta –amb funcions consultives i assessores, al mateix temps que competències executives-. Està integrat pel Ple del Consell, el Comitè Executiu i diferents Comissions delegades del Ple. Des de 2016 funcionen sis comissions amb caràcter transversal: Bon Govern; Cultura i Economia; Cultura i Educació; Fàbriques de Creació; Museus i Patrimoni; i Cultura Popular i Tradicional. Durant aquest mes de març està previst posar en marxa una nova comissió de Cultura i Gènere.

 

Imatges aquí

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.