Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
170.000 persones assisteixen al Festival Llum Bcn en la seva primera edició a Poblenou
  • Llacuna, de l’Escola ELISAVA ha rebut el Diploma al millor espai transformat i 15.000 grams d’ETSAB una menció especial per part del jurat

 

Des del divendres i fins que aquesta nit acabi el Llum Bcn, es calcula que 170.000 persones hauran passat per les instal·lacions i espais transformats del Poblenou en la setena edició del festival, la més ambiciosa fins ara, en que 35 participants (artistes, companyies i escoles) han presentat 47 muntatges diferents (instal·lacions, espectacles, mitgeres i espais transformats).

Entre els espais transformats per les escoles de la ciutat, el jurat ha considerat com a guanyador del Diploma de l’edició d’enguany de Llum Bcn el projecte Llacuna (Escola ELISAVA), en atenció a “la capacitat del projecte per a modificar l’espai i la seva configuració física a partir de la utilització de la llum i la il·luminació i la capacitat per a proposar una nova experiència urbana al públic a partir del disseny del projecte i la seva interacció amb el lloc”. El jurat també ha destacat “la forma òptima en la qual s’ha fet servir el recurs llum des del punt de vista tecnològic i, especialment, pel que fa a la convergència i ús simultani d’altres recursos tècnics (audio, video, materials), i la forma en la qual el projecte ha contemplat la identitat i caràcter del barri del Poblenou, en atenció al tractament paisatgístic i patrimonial del passat (historia i identitat local).”

A més, el jurat ha tingut a be considerar atorgar una menció especial al projecte 15.000 grams (ETSAB, UPC) en atenció a “la capacitat per a obtenir un resultat òptim pel que fa al recurs lumínic a l’hora de proposar una nova experiència de l’espai public amb uns mínims recursos, la capacitat de suggerir una interacció amb diferents tipus de públics amb l’obra i l’originalitat pel que fa a la utilització del recurs llum d’una manera creativa i innovadora, tot aprofitant la configuración de l’espai i el programa del lloc”.

El jurat d’aquest any ha estat format per Tsutomu Okada, Comissari del festival Smart Ilumination de Yokohama; Monique Savoie, de la Société des Arts Technologiques (SAT) de Mont-real; Till Botterweck, d’Urbanscreen; Rafael Gallego, Lighting Designer i president d’APDI; Oriol Pastor, director del Festival MIRA, i Francesc Muñoz, director de l’Observatori de la Urbanització i de l’International Master’s Degreee in Landscape Intervention and Heritage Management de l’UAB.

 

Fotografies i material per premsa en aquest  enllaç.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.