Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La Virreina Centre de la Imatge presenta el projecte d’investigació ‘L’experiència col•lectiva: documental participatiu i imaginari social’

Demà dimarts 13 de febrer, a les 19h,  a la Virreina LAB (La Rambla, 99), tindrà lloc la presentació de la mostra L’experiència col·lectiva: docunental participatiu i imaginari social, el conjunt de treballs que la plataforma Documental Social Participatiu (DSP – La Virreina), ha dut a terme durant la seva estada a La Virreina Centre de la Imatge, des de mitjans del 2016 fins a finals del 2017.

La mostra, que es podrà veure entre el 14 i el 23 de febrer, disposa, a manera de documental expandit, l’itinerari desenvolupat amb els tres col·lectius amb qui s’ha treballat conjuntament: la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), l’Associació Catalana per la Integració d’Homosexuals, Bisexuals i Transsexuals Immigrants (ACATHI) i el col·lectiu FMTs del Poblenou.

L’exposició presenta els treballs audiovisuals fets per aquests col·lectius i suposa una posada en escena de la proposta de la plataforma DSP pel que fa als seus eixos principals:

  • Proposta de mediació entre la institució i la ciutadania.
  • Desenvolupament d’una metodologia de treball participatiu.
  • Adaptació a les necessitats i característiques diverses de cada col·lectiu.
  • Formalització dels continguts audiovisuals.
  • Selecció del format audiovisual de treball (testimonis, històries de vida, videoclips, campanyes de difusió, acció directa, streaming, jornades).
  • Participació dels col·lectius en tot el procés de treball i en la difusió de l’exposició.

 

ACATHI: Migració, refugi i diversitat LGTBIQ+

ACATHI és una associació formada per persones d’orígens diversos: LGTBIQ+, migrades i/o refugiades (en totes les seves variants). Aquesta diversitat d’identitats forma l’essència d’un projecte que pretén incidir en la realitat de les persones migrades LGTBIQ+.

 

L’associació cultural Els Fumats

L’associació cultural Els Fumats (FMTs) neix oficialment el setembre de 2016 al barri del Poblenou de Barcelona. El seu nom vol recordar el passat obrer del Poblenou, en temps en què el fum de les xemeneies era el teló de fons del paisatge del barri.

 

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH)

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) desenvolupa una activitat implacable i de primera necessitat: evita que la gent sigui desposseïda d’un dret bàsic i fonamental com és el dret a l’habitatge.

 

«Una experiència no és qualsevol vivència, ni qualsevol trobada amb el món: és una elaboració d’aquest material en la forma d’un relat significatiu per a algú altre.» – Walter Benjamin

 

Més informació al web 

Imatge en aquest enllaç

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.