Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El projecte de creació comunitària ‘Atlas’, a càrrec d’artistes del barri de La Marina, inaugura el FESTIVAL SÂLMON
  •  Aquest espectacle, el primer projecte de cultura comunitària als barris dins el marc del programa Art i Part, es podrà veure els dies 8 i 9 de febrer al Mercat de les Flors
  • Art i Part és una iniciativa de l’ICUB en el marc de Barcelona Districte Cultural

 

L’espectacle Atlas d’Ana Borralho i Joâo Galante serà la primera posada en escena del programa Art i Part de creació artística comunitària als barris per obrir el FESTIVAL SÂLMON<2018 els dies 8 i 9 de febrer. Atlas és un dels dos espectacles resultants del partenariat liderat per El Graner al barri de La Marina, un barri fabril amb un fort esperit de lluita obrera. Les dues creacions comunitàries que s’hi estan portant a terme volen explorar aquest passat amb la participació de veïns, antics treballadors de la Seat i la Philips, i altres barcelonins que en n’han volgut formar part. Els portuguesos Ana Borralho i João Galánte són els artistes acompanyants del projecte Atlas, realitzat en col·laboració amb el festival Sâlmon<; i Claudia Faci és l’artista que acompanyarà directament el projecte Vida Laboral durant la primavera i l’ estiu. Tots dos projectes compten amb la participació dels artistes emergents, que són els veïns i veïnes del barri de La Marina.

El projecte ATLAS, que es podrà veure els dies 8 i 9 de febrer al Mercat de les Flors, dins el marc del festival Sâlmon<, consisteix en una perfomance teatral que ha comptat amb la participació de 100 persones que s’hi han inscrit prèviament a través d’una convocatòria oberta on s’hi van inscriure 329 persones. En aquesta obra, els artistes pretenen construir l’atles de l’organització social i portar a escena les inquietuds dels ciutadans. Serà al mes de juliol quan es podrà veure el resultat del segon projecte de la Marina, Vida Laboral.

El projecte del barri de La Marina està realitzat amb el partenariat d’El Graner, com a entitat motora, i la col·laboració de Vulnus, ART-transforma, ASPROSEAT, Hospital Sant Pere Clave, IES. Montjuic, Escola Barkenon, Mamis de la Marina, Casa del Colors, ESB Collserola, Casa del rellotge, Memorial democràtic de la SEAT, Imagina’t, IES Domenech i Muntaner, Biblioteca Francesc Candel i Diari de la Marina.

El programa ART i PART és el primer programa municipal de creació artística comunitària als barris que durant el curs 2017-2018 acompanya 5 processos de creació a 5 barris de la ciutat, i és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) en el marc de Barcelona Districte Cultural.

Més informació al web http://lameva.barcelona.cat/districtecultural/ca/projectes/la-marina

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.