Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Lisboa serà la ciutat convidada de la Mercè 2018

– La setmana vinent una delegació de Barcelona visitarà la capital portuguesa per treballar en el programa cultural amb l’objectiu d’acostar durant quatre dies, del 21 al 24 de setembre, la cultura portuguesa al conjunt de la ciutadania  

Lisboa serà la ciutat convidada de les festes de la Mercè 2018, que aquest any se celebraran entre el 21 i el 24 de setembre. La setmana vinent una delegació de l’Institut de Cultura de Barcelona visitarà la capital portuguesa per treballar en el programa cultural que permetrà acostar diferents mostres de la cultura portuguesa i de la ciutat de Lisboa al públic barceloní.

El programa de la Ciutat convidada té per objectiu mostrar l’escena artística contemporània d’una ciutat que comparteix els mateixos valors culturals i cívics que Barcelona, amb una visió comuna sobre cultura, creativitat i art. Aquest projecte conjunt representa per a la ciutat de Barcelona una excel·lent oportunitat per enfortir els contactes entre les dues ciutats, així com els vincles amb tot el sector creatiu de Lisboa i Portugal. Entre les reunions programades destaca la trobada amb la regidora de Cultura de Lisboa, Catarina Voz Pinto.

És tradició que Barcelona convidi una ciutat del món en el marc de les festes de la Mercè des de l’any 2007. El programa de la Ciutat Convidada pretén mostrar expressions artístiques contemporànies de ciutats amb les quals Barcelona manté o vol mantenir vincles singulars d’amistat i cooperació, i aporta un impacte singular en la programació de la Mercè, impregnant la festa del perfil cultural de les ciutats que hi participen. Des de l’inici d’aquesta iniciativa, han participat en aquest programa: Medellín (2007), Quito (2008), Istanbul (2009), Dakar (2010), San Petersburg (2011), Mont-real (2012), Viena (2013), Estocolm (2014), Buenos Aires (2015), París (2016) i Reykjavík (2017).

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.