Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’Arribo enceta amb el dijous Gras el Carnaval a Barcelona  

El proper dijous, 8 de febrer, a partir de les 18 h, a la plaça de Sant Jaume, El Rei Carnestoltes, Tòtil Tocatdelala, inaugurarà el Carnaval d’enguany amb el ja tradicional Arribo. Aquest any, sota el títol Sense màscara no hi ha carnaval, la producció de la festa va a càrrec de Comediants, i la figura del Rei Carnestoltes serà interpretada per Jaume Bernadet.

En aquesta ocasió, l’espectacle de carrer convida a la participació tothom que estigui a la plaça, ja que a partir de les 18 h es començaran a repartir caretes entre els assistents. Un total de 3500 màscares, 500 de cadascun dels colors dels Set Ambaixadors: vermell, blau anil, taronja, porpra, groc, blau cel i verd.

A partir de les 18.30 h començaran a entrar a la plaça els protagonistes de l’Arribo, encapçalats pels Gegants Vells de la Casa de la Caritat amb l’acompanyament musical dels Ganxets. Després apareixeran els set Ambaixadors i llurs comitives amb l’ ORCA (Orquestra Reial Carnaval) i finalment el rei Carnestoltes, que comptarà amb l’ajut d’una dama misteriosa. Els rebrà la tradicional batalla campal de la taronjada, a còpia de confeti i globus.

El primer ministre perpetu de Carnestoltes, en Frank-i-fals, comptarà amb l’ajuda de la Tradu, la intèrpret internacional que s’adreçarà al públic en italià i anglès.

Una altra de les novetats d’aquest any és que el ban serà cantat amb l’ajut de tot el públic. La tonada del ban, que faran cantat, és:

Posa’t la mascara una estona,
Fem abraçades amb excés
Que el Carnaval de Barcelona
Cura les penes i l’estrès

Un cop proclamat el carnaval, es convida tothom a ballar per la plaça, al ritme de les cançons dels set vicis, en què cada color tindrà un ball, amb lletres transgressores escrites per l’ocasió i amb balls representats a l’escenari, protagonitzats un cop més pel rei, la misteriosa dama i els set ambaixadors dels excessos. L’Arribo acabarà amb un castell de focs.

 

Imatges per premsa. Arribo 2018, 8 de febrer, aquí

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.