Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Les noves economies de la cultura, la gestió comunitària d’equipaments i la música a l’espai públic protagonitzen les Jornades Cultura Viva 2018
  • L’Edifici d’El Borsí acollirà les activitats els dies 25 i 26 de gener, amb una programació que acull grups de treball, tallers, presentacions dels projectes en curs, debats, conferències i música en viu.

  • Joan Subirats, el nou Comissionat de cultura de l’Ajuntament de Barcelona, clourà les jornades amb una conferència al voltant de les noves línies estratègiques de cultura de l’Ajuntament de Barcelona.

  • Cultura Viva és un programa obert i transversal format per 5 projectes i 4 recerques al votant de noves economies de la cultura, coproducció de polítiques públiques culturals, gestió comunitària d’equipaments i música i espai públic, entre d’altres.

 

Les Jornades de Cultura Viva arriben a la seva segona edició els propers dies 25 i 26 de gener a l’edifici d’El Borsí, al districte de Ciutat Vella. Les jornades representen un espai de trobada i reflexió conjunta de les diverses línies de treball endegades l’any 2016.

Les jornades tenen per objectiu esdevenir un punt de trobada al voltant dels projectes i recerques que conformen el programa Cultura Viva per obrir-los a la participació i la reflexió col·lectiva al voltant de les seves línies de treball. Paral·lelament, les Jornades Cultura Viva 2018 busquen esdevenir un espai de debat públic sobre la innovació en les polítiques culturals: des del foment de la democràcia, la diversitat, la gestió comunitària, la innovació ciutadana i les noves economies culturals.

El Borsí: un equipament híbrid per a la ciutat

Les jornades tindran lloc a El Borsí, un futur equipament situat a Ciutat Vella. El Borsí serà un espai híbrid, amb biblioteca i també un espai comunitari pel barri, donant resposta així a una vella reivindicació dels veïns i les veïnes del districte. Precisament, aquesta qüestió serà un dels temes que vertebren les jornades que aprofundeixen en els reptes que suposa la gestió comunitària i la política pública en matèria cultural.

Grups de treball i tallers

Tant dijous 25 com divendres 26 entre les 10 i les 14 h s’han programat un total de 7 grups de treball o tallers, que amb inscripció prèvia tracten cada una de les línies que configuren el programa Cultura Viva.

Les temàtiques que aborden són: la Música al Carrer de Barcelona, la construcció d’una Xarxa de Comunitats de Memòria, la gestió comunitària, els béns comuns i les polítiques culturals, la construcció d’una Xarxa de Ràdios Ciutadanes, la sostenibilitat per a noves economies de la cultura i el BAM – Cultura Viva, que prepara la seva segona edició per a setembre de 2018.

Presentacions, xerrades i debats públics

Les sessions de les tardes de dijous i divendres, respectivament, plantegen un espai obert al sector i al públic interessant on es vagin succeint presentacions, xerrades i debats públics al voltant de les temàtiques que caracteritzen el projecte.

Una taula al voltant de la producció Cooperativa d’Esdeveniments Culturals, debat sobre Música i espai públic, els primers apunts de la recerca Una nova economia per una nova cultura, debat al voltant de l’experimentació i la innovació des de la institució pública, a més, d’una perspectiva general a l’estat de cada un dels projectes que conviuen en el Cultura Viva.

Joan Subirats, nou Comissionat de cultura

Joan Subirats, nou Comissionat de cultura serà el responsable de tancar les jornades divendres a les 19h, acompanyat per Daniel Granados, director del programa Cultura Viva.

Un resum de les Jornades Cultura Viva 2018 en XIFRES

  • Tres espais de debat en paral·lel
  • Més de 100 persones inscrites als grups de treball
  • Participen 30 professionals de l’àmbit de la cultura i la gestió comunitària
  • Hi estan involucrades 20 organitzacions de l’àmbit de l’economia social i la innovació cultural
  • Dues propostes de música en viu

Programa complet: http://ajuntament.barcelona.cat/culturaviva/ca/jornades/cultura-viva-2018/programa/

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.