Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Inauguració d’ ‘El Gafe i la Revolució (La revolució gafada)’ i ‘Artengo2000’ dins el programa Barcelona Producció 2017-18

Avui dimarts, 23 de gener, a les 19:00h, a La Capella (C/Hospital, 56) s’inauguraran dues de les exposicions del programa Barcelona Producció 2017, El Gafe i la Revolució (La revolució gafada), de Dani Montlleó, i Artengo2000, de Camille Orny i Magda Vaz.

El Gafe i la Revolució (La revolució gafada)

El misteriós trajecte per París d’un cotxe amb un estrany artefacte al sostre recorrent la ciutat, emetent i escampant com un virus vibracions i ones subsòniques el març o l’abril del 1968, va atraure la curiositat de Dani Monlleó. El trajecte, percebut tan sols per una petita part de la població, pels Gaston Lagaffe (Sergi Grapes), es va produir un mes o dos abans de la Revolució del Maig del 68. Si, com diuen alguns, la Revolució Soviètica del 1917 originàriament no va ser res més que un happening de Lenin, la revolució parisenca del 68 potser té l’origen en les males vibracions d’un gafe. La tutora del projecte ha estat Alexandra Laudo.

Artengo2000

En una Barcelona embrancada en l’economia col·laborativa globalitzada, un pis compartit és patrocinat per una multinacional russo-americana. A canvi d’uns escassos béns materials, els seus habitants exhibeixen la marca en la intimitat de casa seva mitjançant un lot de roba comuna. El pis compartit, a la vegada actualitat del neoliberalisme i relíquia del totalitarisme estalinista (la kommunalka), és un contracte tan flexible com constrictiu. Artengo2000 desplega una successió d’escenes de cinema de gènere untades per la microsociologia i la psicoanàlisi que imagina els trànsits sinuosos dels seus protagonistes pels dispositius de l’economia del sharing i les seves xarxes d’intimitats vinculades per plataformes web nascudes a Silicon Valley. Els tutors del projecte han estat Max Andrews i Mariana Cánepa de Latitudes.

Barcelona Producció és un programa impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona, i coordinat per La Capella, que té com a objectiu incentivar la producció en l’àmbit de les pràctiques artístiques contemporànies.

En aquesta 11a edició de Barcelona Producció, són un total de 17 propostes artístiques les que es poden veure, d’entre les 237 que es van presentar a la convocatòria pública.

Les dues exposicions es podran veure a La Capella del 24 de gener a l’1 d’abril.

Trobareu dossier de premsa i imatges en aquest enllaç.

Més informació a http://lacapella.bcn.cat/

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.