Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Els gotims de raïm protagonitzen la Nit de Cap d’Any a l’Avinguda Maria Cristina
Nota important: els mitjans que vulguin acreditar-se la nit de Cap d’Any, cal que escriguin a premsaicub@bcn.cat especificant nom, mitjà i DNI. Les acreditacions es podran recollir al Palau de la Virreina (la Rambla, 99) fins al 29 de desembre

 

El proper diumenge 31 de desembre, a partir de les 21.30 hores a l’Avinguda Maria Cristina, Barcelona donarà la benvinguda al 2018 amb un espectacle de pirotècnia, música, llum i aigua. Enguany la celebració té per icona la tradició dels 12 grans de raïm que mengem amb les campanades. L’espectacle, ideat i dirigit per Efimer, vol transcendir l’element (el granet de raïm) i aprofitar-ne la forma (el cercle) i la càrrega simbòlica que té: la línia eterna sense principi ni final, que evoca els cicles que es repeteixen i, en conseqüència, el pas del temps.

La música i la llum seran les protagonistes en un espectacle multimèdia on també intervindran elements escenogràfics, pirotècnics, projeccions de làser i una coreografia de les fonts especialment dissenyats per a l’ocasió. L’espectacle de la Font Màgica tindrà un bloc especial, dedicat a Carles Santos, pensador i músic recentment desaparegut.

L’Avinguda Maria Cristina estarà decorada amb representacions de les estructures en què de manera natural creix a la vinya: els gotims. Des de les 21.30 hores hi haurà música que s’alternarà amb coreografies de les Fonts de Montjuïc, i a partir de les 23.30 hores arrancarà l’espectacle central de la Nit de Cap d’Any que, després de les 12 campanades, acabarà amb el piromusical d’Any Nou.

L’espectacle comptarà amb una banda sonora original composada per Eslàstica (Joel Condal i Marcel Fabregat) i treballada conjuntament amb la resta d’elements artístics. Per tal de donar narrativa al conjunt, la música tindrà un fil conductor inspirat en el concepte de l’espectacle i comptarà amb un motiu musical que s’anirà repetint i evolucionarà des dels moments poètics fins a la gran explosió que convertirà el Cap d’Any en una festa a ritme de percussions i programacions electròniques.

Per a la creació de l’espai sonor, que signa Tomàs Pérez, es farà servir la tecnologia multicanal d’àudio immersiu Dolby Atmos, utilitzada en el cinema però aplicada per primer cop en un espai exterior. Lluny del tradicional castell de focs, el disseny de tots els elements de foc, obra de Manuel Osuna, estarà orientat a potenciar la música que servirà de fil conductor i a transcendir l’espai més enllà dels elements arquitectònics, conquerint el cel, i cercant no només impressionar sinó emocionar.

També el disseny d’il·luminació, a càrrec de Joan Teixidor, sustentarà i ressaltarà els efectes de foc i de làser, ajudarà a fer encara més majestuós el ball de la font, creat per Anna Planas, i remarcarà el ritme de la banda sonora. Les projeccions de làser, il·lustracions animades obra d’Oriol Caminal, envairan totes les façanes i creixeran per la sincronització dels traços amb els feixos de foc de la pirotècnia. I, finalment, un colós amagat despertarà amb les campanades.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.