Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Nadal omple d’activitats la plaça Catalunya  

A partir del proper divendres 22 de desembre i fins al 4 de gener es programen un munt d’activitats gratuïtes per a tota la família organitzades per l’Institut de Cultura, l’Institut Barcelona Esports i el Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum

 

L’espectacle de les ingravidolles
La proposta cultural i artística d’enguany per al Nadal a la plaça de Catalunya es realitza a través de l’espectacle Un pas de pardal, que converteix la plaça en una ciutat que funcionarà com un escenari d’ingravidolles, unes grans esferes que semblen a punt d’enlairar-se i a l’interior de les quals s’esdevindran un munt d’històries.

L’activitat començarà cada dia amb la història de la bola d’ en Llibert el jardiner, un personatge força curiós, per donar pas a altres històries en cada escenari, amb el leitmotiv de la sensació d’ingravidesa i la sensació d’estar en una bombolla perquè s’apropa el Nadal. Les sis esferes estaran col·locades sobre palots, i cadascuna d’elles representarà una de les 800.000 llars de Barcelona.

Com a cloenda de l’espectacle, a partir de les 18 h, emulant un calendari d’advent, cada dia s’obrirà una finestra, com si fos una de les llars de la ciutat. I després d’obrir les finestres de la casa i descobrir quina sorpresa amaga, l’espectacle de llum Cada ovella al seu corral encendrà totes les façanes de la nostra ciutat particular. Un espectacle en què no podien faltar les Fonts Bessones, que s’hi sumaran.

A més, durant tots els dies, també hi haurà en marxa La bugada dels Malsons: un taller per dibuixar, retallar i escriure, amb la finalitat de rentar tots els malsons i convertir-los en somnis i il·lusions.

Activitats lúdiques i esportives per a tots els públics
Una segona part de la programació de la plaça Catalunya estarà formada per un conjunt d’activitats temàtiques familiars en què intervé el joc, les arts de carrer i l’esport.

Els dies 22, 23, 24 i 27 de desembre hi haurà El Patufet de la companyia Teatre Nu, Magomic Show de Gromic i Amigoo de Mumusic Circus i l’Orquestrina de Nadal estaran a l’espai escènic de carrer. A més, durant el dia L’Estrany Viatge del Sr. Tonet i Traginer de Jocs de la companyia Tombs Creatius omplirà de jocs el centre de la plaça Catalunya.

Els dies 28 i 29 de desembre l’esport serà el protagonista, amb tallers d’esports al centre de la plaça des de les 11 fins a les 18 hores. També hi haurà exhibicions i tallers com per exemple el Futbol FreeStyle, FreeStyle StreetBall Basket, Leti&Fer o l’espectacle Marathon de Los ZinCo.

I abans d’acabar l’any, els dies 30 i 31 de desembre estaran dedicats al públic més jove. Hi haurà diferents tallers relacionats amb la pintura, com Mur de plantilles, un taller de pintura amb plantilles diverses a un mur de caixes de cartró; Graffiti efímer, dedicat a l’art urbà que es podrà plasmar al mateix mur, i Urban sketchbooking, un taller de dibuix sobre diferents suports. A més, també hi haurà espais dedicats a la dansa, com el Taller de dansa urbana, Groove & Proove, Beat & Scratch impro o El ritme del carrer. Per últim, la mostra dels Barris, amb artistes joves provinents de centres cívics i espais joves de la ciutat, omplirà de vitalitat aquests dos dies dedicats al jovent de la ciutat.

Per últim, els dies 2, 3 i 4 de gener, Els patges de S. M. els Reis d’Orient rebran els infants que els vulguin fer arribar personalment les seves cartes. A més, altres activitats infantils tancaran l’espai nadalenc de plaça Catalunya: Jocs infantils amb la Cia la Xarranca, Taller de Globoflèxia amb Gaac i un seguit d’Activitats d’aventura i destresa. I també els espectacles Hathi del Centre de titelles de Lleida o Artaban de la Companyia AgrupVocal i les visites de L’home bola i els robots de Crema espectacles.

3ª Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària
Del 22 de desembre al 4 de gener, d’11 a 21 hores, a la corona exterior de la plaça de Catalunya estarà ubicada la tercera edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, organitzada pel Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu principal d’aquesta fira és mostrar a la ciutadania com el consum responsable i l’economia social i solidària  són una realitat a Barcelona amb un ampli ventall d’oferta d’alimentació, roba, cultura i coneixement, llibres, comunicació, finances ètiques, salut i cura i d’altres.

La fira mostrarà projectes i serveis de prop de 60 entitats i empreses d’economia social i solidària que promouen un consum responsable i de proximitat. Són projectes amb un alt retorn social i ambiental a la ciutat d’entitats que fan economia i transformació social, proposant un canvi del model sòcio-econòmic. Així, comprant a la fira, la ciutadania impulsa l’economia de proximitat, arrelada als barris, districtes i a la ciutat i al país, aquella que no es deslocalitza, que s’orienta a satisfer necessitats, aspiracions i fins i tot desitjos, de les persones i els territoris.

Activitats per a tots els públics a l’Espai Consciència
A més de propostes comercials, hi haurà un seguit d’activitats dinamitzadores amb el consum responsable, l’economia social i solidària i les cultures comunitàries com a eixos principals, organitzades a “L’Espai Consciència”, un escenari on tindran lloc activitats de reflexió i debat, actuacions musicals, activitats infantils, presentacions de llibres i un ampli ventall d’activitats en educació en el consum responsable per a tots els públics.

L’oferta dels estands inclourà bona part dels àmbits de l’economia social i solidària: alimentació; roba; cultura i coneixement; llibres; restauració; formació; comunicació i informació crítica; oci, lleure i turisme responsable; finances i assegurances ètiques i cooperatives; salut i cures; energia i telefonia responsable, i altres serveis com els que ofereixen fundacions i empreses d’inserció sociolaboral.

*Els dies de Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any, la fira romandrà tancada.
*Les activitats tindran horaris especials durant Sant Esteve i Cap d’Any, i no se’n faran el dia de Nadal

*Programació sencera aquí

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.