Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’ Ajuntament commemora el 10è aniversari de la mort de Josep Guinovart batejant una de les seves sales amb el nom d’aquest destacat artista barceloní

– Amb aquest homenatge, l’Ajuntament se suma a la celebració de l’Any Guinovart el dia en què es commemora el desè aniversari de la mort de l’artista

– Laia Ortiz ha destacat “la voluntat de l’Ajuntament d’amplificar i trobar espais per explicar la figura de l’artista a la ciutat” i ha recalcat “la importància de batejar aquesta sala amb el nom d’un gran artista com Guinovart”

Aquest matí, la Tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha presidit a l’Edifici Novíssim de l’Ajuntament de Barcelona l’acte d’homenatge a Josep Guinovart amb motiu del 10è aniversari de la seva mort. Una de les sales annexes de Lluís Companys, que des de mitjans dels anys 90 alberga l’obra La Taula Menorquina (1993), donada pel mateix artista barceloní, ha estat batejada com a Sala Guinovart.

A l’acte, que ha tingut lloc en un format íntim amb la seva família i coneguts més propers, també hi han assistit Maria i Martí Guinovart, filla i nebot de l’artista, Dolors Ricart, regidora de cultura de l’Ajuntament d’Agramunt, Àlex Susanna, comissari de l’Any Guinovart, i Josep Corredor-Mateos i Feli, crític i amic de l’artista, el qual ha fet referència a l’artista “com un d’aquells casos en què uneix la figura de Guinovart per la seva doble vàlua: l’artística i la personal”. I ha afegit que “l’artista que ha deixat una forta empremta amb la seva lliure intervenció en l’art contemporani. Perquè les obres que es mantenen són les que toquen amb profunditat al seu interior”.

Aquest acte ha coincidit amb la data de celebració del 10è aniversari de la mort de Josep Guinovart. Àlex Susanna, comissari de l’Any Guinovart, ha celebrat “que aquest fos el primer acte d’un any tan pletòric de projectes artístics i culturals que tenen per objectiu reparar un “cert oblit” de la figura de Guinovart i posar en valor la seva obra i descobrir-ne les seves diferents cares”.

La Taula Menorquina, la peça que va donar l’artista a l’Ajuntament de Barcelona i que presideix la sala que porta ara el seu nom, troba el seu origen a Menorca, als monuments megalítics prehistòrics i vol representar la pedra i el mar en una combinació d’horitzontalitat i verticalitat.

Josep Guinovart ha estat reconegut com un dels artistes plàstics més destacats del nostre país, artista que va conrear facetes com les de pintor, dibuixant, escultor, o gravador. És un dels exponents més destacats de l’avantguarda plàstica catalana i espanyola de la segona meitat del segle XX, amb incomptables premis i reconeixements en la seva trajectòria, entre els quals el Premi Ciutat de Barcelona l’any 1981, i amb obra als museus més importants del món.

Imatges en aquest enllaç:

http://www.eicub.net/?grup=SALAGUINOVART17&action=list&dir=Li93b3JrZ3JvdXBzL1NBTEFHVUlOT1ZBUlQxNy9maWxlcy8=

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.