Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Museu Marès publica un catàleg dedicat al mobiliari de l’Edat Mitjana

El proper dilluns, 4 de desembre, a les 12.30 hores, es presentarà al Museu Frederic Marès (Plaça Sant Iu, 5) l’edició digital del Catàleg del moble. Edat Mitjana, segles XIV-XV / Fons del Museu Frederic Marès / 6.1. Aquesta edició, dedicada al mobiliari de l’Edat Mitjana, és la primera d’una sèrie de tres que, seguint l’ordre cronològic, veuran la llum pròximament: el mobiliari de l’Edat Moderna i el de l’Edat Contemporània.

La presentació anirà a càrrec de Josep Maria Trullén, director del Museu Frederic Marès; Pilar Vélez, directora de la publicació, i Mónica Piera, directora científica i autora del catàleg. També hi assistiran altres autors que ha participat al catàleg, com Miquel Àngel Alarcia, Jaime Barrachina, Félix de la Fuente i Sofía Rodríguez Bernis. Durant l’acte es presentarà el catàleg digital i també s’aprofundirà en algunes de les peces del catàleg.

 

Els catàlegs raonats del Marès

El Museu Frederic Marès va iniciar la publicació dels seus catàlegs raonats l’any 1991. Vint-i-cinc anys després, presenta el Catàleg del moble. Edat mitjana, segles XIV-XV. Fons del Museu Frederic Marès/6. En aquesta ocasió, però, tot i que en essència s’ha seguit la fórmula dels catàlegs anteriors, es tracta del primer catàleg del Museu dissenyat perquè pugui ser consultat en format digital (encara que el darrer, dedicat a l’escultura i les col•leccions del món antic, ja incloïa una versió en CD).

L’edició digital permetrà portar a terme les cerques d’una manera més àgil, i alhora facilita la ràpida actualització de la informació dels objectes catalogats i també la incorporació a la col•lecció de nous ingressos de mobiliari.

Des del 1991, partir de la tasca d’investigació del Museu, s’han realitzat les següents publicacions:

  • 1991: Catàleg d’escultura i pintura medievals. Fons del Museu Frederic Marès/1
  • 1994: Catàleg de xapes de guarniment. Fons del Museu Frederic Marès/2
  • 1996: Catàleg d’escultura i pintura dels segles XVI, XVII i XVIII. Fons del Museu Frederic Marès/3
  • 2002: Catàleg d’escultura i medalles de Frederic Marès. Fons del Museu Frederic Marès/4
  • 2010: Catàleg d’escultura i col•leccions del món antic. Fons del Museu Frederic Marès/5

 

Més informació aquí

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.