Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Care Santos i Isabel-Clara Simó protagonitzen una nova sessió dels ‘Diàlegs de Pedralbes’

Aquest dimarts, 28 de novembre, a les 19 hores a la sala d’actes del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes (Baixada del Monestir, 10), tindrà lloc la segona sessió del cicle dels Diàlegs de Pedralbes d’aquest curs. Porta per títol Conviure amb l’absència i hi intervindran les escriptores Care Santos i Isabel-Clara Simó, que seran presentades pel filòsof Francesc Torralba, director d’aquesta edició del cicle.

Care Santos (Mataró, 1970) és llicenciada en dret i filologia hispànica i autora de novel•les per al públic juvenil i adult en català i en castellà. Ha guanyat diversos premis, l’últim, el Premi Nadal amb Media Vida (2017). Isabel-Clara Simó (Alcoi 1943) és llicenciada en filosofia i en periodisme, i doctorada en filologia romànica. També és autora de nombroses novel•les. Ha estat guardonada en múltiples ocasions, una d’elles amb el Premi Sant Jordi (1993), i la més recent amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2017). Actualment és la degana de la Institució de les Lletres Catalanes.

 

Més sessions i canvi de data

El següent diàleg s’havia de produir el dijous 21 de desembre, però es trasllada al dimecres 31 de gener, on hi intervindran Lluc Torcal, procurador general de l’orde cistercenc i responsable del projecte Cosmos al monestir de Poblet, i Josep M. Mallarach, llicenciat en Geologia, màster en Ciències Ambientals, doctor en Biologia i consultor independent en diversos organismes i entitats nacionals i internacionals, que dialogaran sobre Espiritualitat ecològica.

Abans, el dijous 25 de gener, Lluís Racionero, director de la Biblioteca Nacional d’Espanya, i Antoni Prevosti, director del Departament de Filosofia Teorètica i Pràctica de la UB, president de la secció espanyola de la Societat Internacional Tomàs d’Aquino i director del Centre d’Estudis Asiàtics, secció de l’IPOA (Institut del Pròxim Orient Antic, Institut Interuniversitari) de la UB, parlaran sobre Taoisme i confucianisme.

 

El cicle Diàlegs de Pedralbes és un punt de trobada a través de la conversa entre especialistes de diverses disciplines. Els diàlegs proposen, des de la pluralitat i el respecte a les diferents tradicions culturals, religioses i ideològiques, una reflexió sobre el paper de l’espiritualitat i la interioritat en diferents àmbits de la societat, com ara la cultura, la natura, la ciència i el món empresarial. El cicle va començar a finals de 2012 i s’ha anat programant en diverses edicions.

L’assistència a cada sessió té un preu de 3 euros per persona i les reserves ja es poden fer al correu electrònic reservesmonestirpedralbes@bcn.cat,
al telèfon 93 256 34 27
o a través del web http://monestirpedralbes.bcn.cat/ca/activitats/di%C3%A0legs_0.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.