Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El MUHBA Oliva Artés recorre els ‘Passatges / BCN. Espais de transició per a la ciutat del segle XXI’

El divendres 10 de novembre, a les 11 hores es presentarà a l’espai MUHBA Oliva Artés (c/Espronceda 146-148), l’exposició Passatges / BCN. Espais de transició per a la ciutat del segle XXI.

La presentació anirà a càrrec de la directora de l’Institut pour la Ville en Mouvement (IVM), Mireille Apel-Muller, el doctor arquitecte (DUOTETSAV), Carles Llop, el gerent d’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ramon Torra, i el director del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), Joan Roca.

L’exposició Passatges/BCN, espais de transició per a la ciutat del segle XXI es basa en els treballs del projecte interdisciplinari internacional de l’Institut pour la Ville en Mouvement-VEDECOM de París. El desenvolupament de la ciutat contemporània, heterogènia i discontínua, ha anat acompanyat d’una multiplicació de barreres que transformen el recorregut en una cursa d’obstacles. Els passatges han format part de la història urbana al llarg dels segles. Aquests espais de transició han adoptat diverses formes i han contribuït a transformar el seu entorn. Avui, l’arquitectura els utilitza com a nexes entre la petita i la gran escala urbana, ja que fan més fàcil la mobilitat dels ciutadans.

Aquesta exposició ha estat impulsada conjuntament amb l’Institut pour la Ville en Mouvement (’IVM), l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l’Ajuntament de Barcelona i el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA).

La inauguració tindrà lloc el mateix divendres 10 de novembre, a les 19 h, a MUHBA Oliva Artés, Parc del Centre del Poblenou, c/Espronceda 146-148, 08018 de Barcelona. Prèviament, a les 18 h, tindrà lloc el debat de presentació amb la participació dels comissaris de l’exposició.

Imatges en aquest enllaç: https://tinyurl.com/passatges

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.